Σοβαρό περιστατικό COVID 19 στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Με μια  ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ο γιατρός του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ.Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος,αναφέρει  για έναν 70χρονο,ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα του ιού.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Πλιακοστάμου

ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ COVID ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Για τη Λιβαδειά αυτό σίγουρα αποτελεί είδηση όταν στην προηγούμενη φάση της πανδημίας είχαμε ταυτοποιήσει ελάχιστα κρούσματα απο Covid 19 και κανέναν θάνατο. 

Νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα Covid κι άλλα σε πιο ελαφριά κατάσταση περιστατικά αλλά το παρακάτω διακομίστηκε πριν λίγο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από λοίμωξη Covid 19. 

Είναι πάνω από 70 ετών και πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Η δειγματοληψία έγινε εχθές το πρωί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς κι ο ασθενής ανιχνεύτηκε ως θετικός. 

Τις επόμενες ώρες ακολούθησε επιδείνωση της κλινικής εικόνας με βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Στην ακτινογραφία θώρακος που επισυνάπτεται διακρίνονται τα λεγόμενα πνευμονικά διηθήματα (άσπρες περιοχές μεταξύ του μαύρου χρώματος του φυσιολογικού  πνευμονικού πεδίου) που δεν είναι αλλά από τα ενεργά αποτυπώματα του ιού στους πνεύμονες. 

Στην εξέλιξη της παθολογία τα πνευμονικά διηθήματα θα αυξηθούν σε μέγεθος και αριθμό καταλαμβάνοντας σχεδόν το σύνολο του πνευμονικού παρεγχύματος κι αναγκάζοντας τον ασθενή σε επείγουσα διασωλήνωση και είσοδο σε μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Ο ικανός αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή μας όπως προέκυψε για συγκεκριμένους χιλιοειπωμένους λόγους μας επέβαλε το τρίτο επίπεδο επιτήρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Ο ιός είναι για τα καλά εδώ και η ανάρτηση είχε σκοπό να διαλύσει και τις τελευταίες ανοησίες που άκουσα σήμερα το απόγευμα περί σκοπούμενης διόγκωσης του αριθμού των περιστατικών. Προστατέψτε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και που θα νοσήσουν σοβαρά. 

Ευχόμαστε μια καλύτερη απ’ ό,τι προδιαγράφεται πορεία του συγκεκριμένου ασθενούς γιατί αυτός δεν πήγε να επιδείξει και να περιφέρει το αντιφασιστικό του φρόνημα στο δικαστικό μέγαρο ούτε ψυχαγωγήθηκε σε πλατείες κρατώντας ποτό, περίμενε σπίτι του να πάρει τη σύνταξή του για ν’ αγοράσει τα φάρμακά του και κόλλησε από νεαρότερο άτομο που τον πλησίασε. 

Η ανοησία πληρώνεται αλλά επειδή όλοι είχαν προειδοποιήσει για την εξέλιξη της επιδημίας σε τέτοιες  περιπτώσεις πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα που ούτε και η εισαγγελέας στην πρόσφατη δίκη δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

ΚΩΝ.ΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ

Σχετικά

2 Άποψη για τα “Σοβαρό περιστατικό COVID 19 στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς”

  1. Μπαμπης

    Κ. Πλιακοστάμο είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι οι νέοι και οι αντιφασίστες ε? Το λαικό κίνημα δεν το σταμάτησε ούτε η μπότα των ναζι(50.000.000+ νεκροί) Δε σας βλέπω να χετε την ιδια ευαισθησία στα ΜΜΕ και στην πολιτική φτωχοποίησης της κυβέρνησης. Μεγάλες αλυσίδες κλείνουν καταστήματα η μία μετά την άλλη, σκεφτείτε τι γίνεται με τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και σταματήστε να κουνάτε επιδεικτικά το δάχτυλο! Όταν η οικογένεια μου πεινάει λοιπόν, ο κορωνοιός και μπαίνει σε δευτερη τρίτη ίσως και τελευταία μοίρα. Αφουγκραστείτε τα προβλήματα του κόσμου και πως μπορείτε να τον πείσετε να εφαρμόζει τα μέτρα, και αφήστε τις προσωπικές απόψεις του στυλ “τον κολλησε ενας νεος κορωνοιο τον 70χρονο”. Γιατί εγώ μπορώ να βγω και να πω οτι τον κολλήσατε εσείς κορωνοιο.

  2. Μπαμπης

    Επίσης στις εκκκλησιες ειδα με τα ματια μου κυρίως ηλικιωμενους (οι οποίοι εχουν σαφώς κατα πολύ υψηλότερο ιικο φορτίο σε σχεση με τους νεους) και ιερωμένους και το 99% δεν φοραγε μασκα. Και εκει οι νεοι, οι αντιφασιστες και τα ποτά κολλάνε τον κορωνοιο???

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα