Σωστική παρέμβαση στον Άγιο Αθανάσιο Θεσπιών-Εικόνες

Mέσω ανάρτησης στο facebook, o Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, ενημερώνει για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στις Θεσπιές

ΣΩΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ !!

Πριν μερικούς μήνες,η έντονη κακοκαιρία και ο αδήριτος χρόνος έπληξαν το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στις Θεσπιές. (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=513102956269718&id=100027100544642 ).Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μνημείο που μας κινητοποίησε και ομολογουμένως η ανταπόκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, στην οποία υπάγονται και τα Βυζαντινά μνημεία, υπήρξε άμεση και χτες ξεκίνησε τις επεμβάσεις ΣΩΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν: υποστηλώσεις, κάλυψη στέγης με ειδικό ασφαλτόπανο και αντικατάσταση ξυλείας, απομάκρυνση βλάστησης και ριζικού συστήματος που επηρεάζει το μνημείο, καθαρισμό και αποστράγγιση χώρου ,κτλ.

Έθεσα στη διάθεση της επιβλέπουσας υπηρεσίας της Ε.Φ.Α. οτιδήποτε χρειαστεί από την πλευρά του Δήμου μας για την διευκόλυνση και ολοκλήρωση αυτής της φάσης των εργασιών, που ουσιαστικά κερδίζουν χρόνο ζωής για το μνημείο ,ώσπου να ολοκληρωθούν οι μελέτες των εργασιών πλήρους αποκατάστασης.

Το άλλο καλό νέο της ημέρας,από τον ίδιο χώρο,είναι πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την αντίστοιχη αποκατάσταση του μνημείου του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Μαυρομματίου,που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Σχετικά