Ιατρικός Σύλλογος Θήβας:Αποψιλώνεται από ιατρικό δυναμικό το Νοσοκομείο Θήβας

Το Γ.Ν. Θήβας, για πολλοστή φορά βρίσκεται αποψιλωμένο. Οι εφημερίες του μήνα σχεδόν ακάλυπτες, σαν τα παλιά χρόνια. Αργίες και Σαββατοκύριακα με ελάχιστες ειδικότητες να δίνουν το παρόν. Βεβαίως, τα Σαββατοκύριακα  και τις αργίες οι κάτοικοι της επαρχίας Θηβών είναι υγιείς…. χωρίς πιθανότητες να νοσήσουν.

 Παρά τις διαβεβαιώσεις των Πολιτικών αρχών του Νομού και του Υπουργείου Υγείας , τα προβλήματα παραμένουν άλυτα στην Παθολογική Κλινική.  Δηλαδή :

 – Εξακολουθεί να υφίσταται η μετακίνηση του παθολόγου ιατρού με βαθμό Διευθυντή στην Αθήνα.

–  Ο δεύτερος  παθολόγος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και έχει απαλλαγεί από την υπηρεσία του .

–  Η  τρίτη  θέση παθολόγου παραμένει  κενή.( δεν έχει εκδοθεί  ΦΕΚ για τον διορισμό ).

Επομένως υπηρετούν  δύο μόνιμοι παθολόγοι και ένας επικουρικός.  Ισχύει  το  «δύο είχαμε και δύο έχουμε».

 Η κλινική COVID,  λειτουργεί ουσιαστικά με δύο γιατρούς:  μία επικουρική και έναν Γενικό ιατρό από το Κ. Υγείας Αλιάρτου. Αυτή είναι η  «τακτοποίηση του θέματος » μετά από τις διαβεβαιώσεις πού δόθηκαν  τον Σεπτέμβριο 2020.

Καινούργια προβλήματα προέκυψαν πρόσφατα και αφορούν το αναισθησιολογικό τμήμα καθώς  από τις τέσσερις θέσεις:

–   Η μία αναισθησιολόγος  βρίσκεται  σε μεγάλης διαρκείας αναρρωτική άδεια.

 –  Η δεύτερη  αναισθησιολόγος έχει δεχθεί διορισμό στο Γ.Ν. Χαλκίδας ,(δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ)   και η 5η ΥΠΕ έδωσε την μετακίνηση της  για την Χαλκίδα εκ των προτέρων χωρίς να φροντίσει για την αντικατάστασή της .(Βεβαίως  είναι μέσα στα πλαίσια της «καλής λειτουργίας»  του Νοσοκομείου μας .

Άριστες  οι δωρεές  των ιδιωτών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος  σε υλικά, ιατρικές συσκευές και μηχανήματα  ΑΛΛΑ  ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό ;;;…. ΤΙΠΟΤΑ .

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά