Χάος στις ΗΠΑ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο-BINTEO

Χάος προκάλεσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλτ Τραμπ με πρωτοφανή γεγονότα κατά την αμερικανική ιστορία να διαδραματίζονται στον «ναό» της Δημοκρατίας το Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν κατά της επικύρωσης από τους εκλεγμένους του Κογκρέσου της νίκης του Δημοκρατικού αντιπάλου του, που πραγματοποιείτο εκείνη την ώρα στο Καπιτώλιο.

Χιλιάδες οπαδοί του διέκοψαν τη συνεδρίαση του Κογκρέσου κατά την οποία επικυρωνόταν η νίκη του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν και εισέβαλλαν στο κτίριο εκφράζοντας την οργή τους για την «εκλογική απάτη» κατά τις προεδρικές εκλογές.

Αστυνομικές δυνάμεις της φρουράς κυριολεκτικά φυγάδευσαν τους γερουσιαστές την στιγμή που οι διαδηλωτές εισέβαλλαν μαζικά στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας και αφού κινητοποιήθηκε η Εθνοφρουρά, το κτίριο εκκενώθηκε από τους εισβολείς ενώ ήδη είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Ουάσινγκτον.

Λίγο μετά τη 01:00 ώρα Ελλάδας οι αρχές ασφαλείας απέκτησαν τον έλεγχο εντός και εκτός του Καπιτωλίου.

https://youtube.com/watch?v=f437y6UVjD8

Μία νεκρή γυναίκα και ένας σοβαρά τραυματίας

Νεκρή είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν μεγάλα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης η γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γυναίκα ήταν διαδηλώτρια ή εργαζόμενη στο Καπιτώλιο, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί βίντεο από τη στιγμή που η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τους πυροβολισμούς

WARNING: GRAPHIC CONTENT

Terrifying video shows a woman shot in the neck at the Capitol building.

(Video: @TaylerUSA) pic.twitter.com/SKN8gGrx6E — David Hookstead (@dhookstead) January 6, 2021

Ένας νεαρός διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά, όταν προσπάθησε να πηδήξει από ύψος 10 μέτρων.

Σχετικά