To E.K.Λιβαδειάς καταγγέλει την απαράδεκτη μέθοδο απόλυσης από το super market “Γαλαξίας”

ergatiko kentro livadeias

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ S/M «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει την εταιρεία «ΠΕΝΤΕ Α.Ε. – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ή αλλιώς «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» για την παράνομη, καταχρηστική και απάνθρωπη μεθόδευση να προβεί σε απόλυση υπαλλήλου, που εργαζόταν σε κατάστημα της Λιβαδειάς, χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης  απόλυσης. 

Για ακόμη μια φορά, η συγκεκριμένη εταιρεία δείχνει το αντεργατικό της πρόσωπο, καταδικάζοντας μια γυναίκα που προσέφερε ανελλιπώς τις υπηρεσίες της πάνω από δύο δεκαετίες, στην ανεργία και την ανέχεια. Όταν η συνάδελφος εργαζόμενη σκληρά στα καταστήματα της Λιβαδειάς αρρώστησε από μόνιμη και μη αναστρέψιμη επαγγελματική νόσο στην μέση και μένοντας παράλυτη στο ένα της πόδι, η εταιρεία αντί να την μεταθέσει σε τμήμα που να μπορεί να εργαστεί, ώστε να μην επιβαρύνεται η υγεία της, καθώς δεν μπορούσε να φορτοεκφορτώνει βαριά προϊόντα στα ράφια του supermarket, κι ενώ εκκρεμούσε η εξέτασή της από επιτροπή ΚΕΠΑ, η απάντηση της εταιρείας ήταν να αναρτήσει στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης της υπαλλήλου, την οποία δήλωση ΠΟΤΕ δεν υπέγραψε η εργαζόμενη και ΠΟΤΕ δεν της γνωστοποίησε, όπως προβλέπεται από το Ν. 4488/2017, για να αποφύγει με τον τρόπο αυτό να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης, ενώ με τρόπο αυτό η εργαζόμενη δεν δικαιούται ούτε επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες κατάπτυστες συμπεριφορές και είμαστε στο πλευρό της εργαζομένης.

   Για       το       Δ.Σ.

Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά