Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Βοιωτίας:Στην ανεργία 90 οικογένειες από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Pipelife Hellas

Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Βοιωτίας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Κυβέρνηση και επενδύσεις, ένα τελικά όχι και τόσο πειστικό αφήγημα…

Αυτή η σκέψη βρίσκεται ήδη στο μυαλό των 75 εργαζομένων αλλά και των άμεσων συνεργατών της εταιρείας Pipelife Hellas Α.Ε. οι οποίοι ενημερώθηκαν τη Δευτέρα 08/02/2020 ότι η μητρική εταιρεία αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο της Παραγωγικής αλλά και Εμπορικής λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα στις 31/03.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, η Διοίκηση της εταιρείας η οποία εδρεύει στην Αυστρία, αποφάσισε σε μια αποθέωση του καπιταλιστικού ιδεώδους, να στείλει στην ανεργία περισσότερες από 90 οικογένειες, εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης υγειονομικής αλλά και οικονομικής κρίσης.

Μια εξέλιξη την οποία δε μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πλέον απαισιόδοξος, καθώς η εταιρεία αποτελούσε εκ των κορυφαίων παραγωγών πλαστικών σωλήνων στην Ελλάδα έχοντας ιδιαίτερα ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες οι οποίες θα διαφυλάξουν την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και θα αποτρέψουν την αποβιομηχάνιση της Βοιωτίας και ειδικότερα της ΒΙ.ΠΕ. Θήβας.

Παράλληλα δηλώνουμε παρόντες στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων, ελπίζοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα ανατραπεί η άδικη απόφαση για το κλείσιμο του Εργοστασίου. 

Σχετικά