Η εστίαση στη Λιβαδειά «παραδίδει» τα κλειδιά!

Παραβρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση του Σωματείου “Νέα Εστίαση”, όπου συμβολικά παρέδωσαν τα κλειδιά των  επιχειρήσεων τους. Μηνύματα απόγνωσης εκπέμπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Επαρχία Λιβαδειάς καθώς όπως υποστηρίζουν βαδίζουν προς την οικονομική τους εξόντωση.

Η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή  είναι “επιστρεπτέα κοροϊδία” σημειώνει το Σωματείο και η βοήθεια στις   επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή, είναι ελεημοσύνη και ασέβεια για τον κλάδο και τους χιλιάδες εξαρτώμενους εργαζόμενους. 

Σε αναμονή ενισχύσεων βρίσκεται  ο κλάδος της εστίασης και σε Περιφερειακό επίπεδο, αφού το ειδικό πρόγραμμα που διεκδικούν καθυστερεί απαράδεκτα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε έγκαιρα ένα πακέτο μέτρων που μπορούν να διασώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεχίζει να πιέζει την  κυβέρνηση να το εφαρμόσει.

– μη επιστρεπτέα ενίσχυση, 

– κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, 

– ρύθμιση και κούρεμα ιδιωτικού χρέους, 

– απόσυρση του πτωχευτικού νόμου, 

– μικροχρηματοδοτήσεις και μικροπιστώσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για τις οποίες υπάρχει ήδη έτοιμο πλαίσιο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που η Νέα Δημοκρατία αφήνει ανενεργό.

Η καθυστέρηση εφαρμογής ουσιαστικών μέτρων, οδηγεί την αγορά σε λουκέτα. 

Γιώτα Πούλου

Σχετικά

Μία άποψη για το “Η εστίαση στη Λιβαδειά «παραδίδει» τα κλειδιά!”

  1. Αι σιχτιρ

    Οσα κλειδια να παραδωσετε οτι χαρτια και αν κανετε οσο το κράτος ετουτο φέρεται και αγεται απο ψηφους δεν γίνεται τίποτα….. τους μυκονιατες και κρητικους εστιατορες που μαζεψαν τα φράγκα το καλοκαίρι δεν τους ειδα να στέλνουν ουτε τα δεύτερα κλειδια

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα