Δ. Κουτσούμπας από Θήβα: Εγκληματικό που αφέθηκαν τα νοσοκομεία στα πρόθυρα κατάρρευσης-ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο της Θήβας, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου και το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων.

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις όπου τόνισε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στο Νοσοκομείο της Θήβας, στο πλαίσιο της περιοδείας μας στην περιοχή, όπου τα προβλήματα είναι τα ίδια όπως τα συναντάμε σε όλο το δημόσιο σύστημα της Ελλάδας, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Ελλείψεις πολλών γιατρών, νοσηλευτών, ελλείψεις σε ειδικότητες. Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πράγμα που πρέπει να γίνει αμέσως, όπως και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ο οποίος κερδοφορεί σε βάρος του λαού μας, σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, ζήτημα το οποίο έχει θέσει το ΚΚΕ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, της πανδημίας και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, έτσι ώστε να βρεθούν κλίνες και ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα». 

Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο της Θήβας, από το οποίο λείπουν ειδικότητες όπως είναι οι αναισθησιολόγοι, οι ακτινοδιαγνώστες και άλλες για να λειτουργήσει ομαλά το νοσοκομείο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε επίσης πως πρέπει να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει τόσο το Κέντρο Αιμοδοσίας, όσο και το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης. Να ενισχυθεί συνολικότερα το ΕΚΑΒ, ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο, αλλά γενικότερα και τα Κέντρα Υγείας, δηλαδή την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Θήβα, στο Σχηματάρι, στα Οινόφυτα, στις Ερυθρές, παντού. Απαιτείται να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκε ο διοικητής του νοσοκομείο Κ. Χροναίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η Γιώτα Λεμπέση, πρόεδρος του Σωματείου, έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού, σημειώνοντας ότι λειτουργεί με το 50% του προσωπικού που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου. Αναφέρθηκε επίσης και στα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν.

Σχετικά