Θρίλερ στο Γηροκομείο στα Χανιά: «Ο πατέρας μου πέθανε από ανακοπή δύο ημέρες πριν τον πάρω στο σπίτι»

Γιος πρώην τρόφιμου στο γηροκομείο καταγγέλλει ότι μέσα σε δύο εβδομάδες, ο πατέρας του είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον – Επεκτείνεται η έρευνα και για θανάτους περασμένων ετών – Καταγγελία ότι έβαζαν τροφίμους με άνοια να υπογράφουν παρουσία αστυνομικών
Συνεχίζονται οι καταγγελίες για το Γηροκομείο Χανίων, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, που εξετάζουν τις συνθήκες θανάτου δεκάδων ηλικιωμένων, που σύμφωνα με τις ληξιαρχικές πράξεις κατέληξαν από ανακοπή.

Γιος πρώην τρόφιμου του γηροκομείου υποστήριξε, μιλώντας στον Alpha, ότι πήγε τον πατέρα του στη Μονάδα σε ηλικία 80 ετών. Όπως λέει, ήταν απολύτως λειτουργικός και μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Μέσα σε δύο εβδομάδες, όπως υποστηρίζει, αντίκρισε έναν άνθρωπο χωρίς επαφή με το περιβάλλον, είχε χάσει 10 κιλά, του έλειπαν δόντια και ήταν χτυπημένος σε πρόσωπο και σώμα. Ο γιος αποφάσισε να τον πάρει από εκεί. Του είπαν να τον παραλάβει σε δύο ημέρες. Ωστόσο το ίδιο βράδυ του είπαν ότι κατέληξε από ανακοπή. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, αλλά δεν ήταν δυνατόν.

«Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια»

Πρώην εργαζόμενη κατήγγειλε ότι οι τρόφιμοι «έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια. Δεν μπορούσαν να σηκώσουν τα χέρια τους, δεν μπορούσαν να φάνε».

Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έβαζαν τροφίμους με άνοια, παρουσία αστυνομικών, να υπογράφουν έγγραφα, χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους.

Οι αρχές αναμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη σορό της πρώην τροφίμου που έγινε εκταφή. Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα σε ληξιαρχεία, διαθήκες και δωρεές ηλικιωμένων, ενώ θα υπάρξει άρση τραπεζικού απορρήτου για εμπλεκόμενα πρόσωπα και έρευνα των καταγγελιών για υποσιτισμό.

«Δεν θα βρεθεί το οτιδήποτε» είπε ο δικηγόρος του ιδρύματος, Ν. Ρουσόπουλος.

Διευρύνονται οι έρευνες και στο παρελθόν

Μετά από καταγγελίες, οι αρχές διευρύνουν τον χρόνο των ερευνών από το 2017. Η έρευνα επεκτάθηκε μετά από νέες καταγγελίες που έγιναν από συγγενείς πρώην τροφίμων.

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν την πώληση ακινήτου στο 1/4 της πραγματικής του τιμής από τρόφιμο και ψάχνουν να βρουν πού κατέληξε.

«Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανυπόστατα, οι καταγγελίες είναι ψευδείς» επισημαίνει η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου.

protothema.gr

Σχετικά