Το Νόημα της Σταύρωσης και της Ανάστασης από τον π.Παναγιώτη, εφ.Ι.Ν.Αγίου Χαραλάμπου Αλιάρτου-BINTEO

Μια καταπληκτική ομιλία του π.Παναγιώτη εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπου Αλιάρτου,που δημοσιεύσαμε πριν τέσσερα  χρόνια.

Κάθε Μεγάλη Εβδομάδα παρακολουθούμε και ζούμε τα Άγια Πάθη του Χριστού μας. Ακούμε τα άγια εκείνα λόγια του Ευαγγελίου, που η Ορθόδοξος Εκκλησία μας παρουσιάζει, για να απεικονίσει όλες εκείνες τις άγιες παραστάσεις του Πάθους, όσο είναι δυνατόν εντονότερα στις ψυχές των χριστιανών και έτσι να τις βοηθήσει να μπουν βαθύτερα στο νόημα του μυστηρίου της Σταυρώσεώς
Του.
Το  permissos.gr  στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπου Αλιάρτου, στο γραφείο του πατέρα Παναγιώτη,για να τον γνωρίσουμε καλύτερα  και να μας μιλήσει για το νόημα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού.
Εχει χαρακτηριστεί απ’ όλους ως «ο προστάτης των φτωχών» και όχι αδίκως. Γιατί, εδώ και χρόνια έχει αναλώσει την ζωή του, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Η Ενορία του,  έχει ταυτιστεί με την φιλανθρωπία, καθώς δεν περνά μέρα, που να μην βοηθά φτωχούς ανθρώπους, που «δεν έχουν, που την κεφαλήν κλίναι».

Ο π. Παναγιώτης, φροντίζει για όλα, έχοντας την συμπαράσταση της ενορίας του,αλλά και δεκάδων συνανθρώπων.
Τι συμβολίζει για εμάς η σταύρωση του Χριστού; Τι συμβολίζει η Ανάσταση του; Πως μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά τα στοιχεία στη ζωή μας, στην καθημερινότητα μας; Πως μπορούμε να ανακαλύψουμε και να βιώσουμε το νόημα αυτών των μυστηρίων όχι σαν κάτι ξένο που συνέβη στον υιό του θεού, αλλά σαν κάτι που συμβαίνει καθημερινά και έχει νόημα και ουσία για εμάς;
Απαντήσεις απο τον π.Παναγιώτη στο βίντεο που ακολουθεί.


Σχετικά