Σημαντική διάκριση του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ασωπίας σε Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής

Συμμετοχή του Γυμνασίου με Λ.Τ. Ασωπίας σε διαγωνισμό Ρομποτικής 20-21 (Robomarathon). 

Το σχολείο μας το μήνα Νοέμβριο του 2020 αποφάσισε να συμμετέχει σε ένα πρωτότυπο- εξ αποστάσεως διαγωνισμό ρομποτικής που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον οργανισμό WRO Hellas .

 Ουσιαστικά, δεν ήταν ένας απλός διαγωνισμός ρομποτικής ήταν ένας μαραθώνιος(Robomarathon), στην κατηγορία Regular,που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ξεκίνησε το μήνα Δεκέμβριο 2020 . Για τη συμμετοχή στο τελικό τον Μάρτιο 2021 απαραίτητα προϋπόθεση ήταν η συμμετοχή σε 4 δοκιμασίες τουλάχιστον ανά 15 μέρες . 

Η κάθε δοκιμασία περιελάμβανε μια πρώτη ενότητα θεωρίας στη ρομποτική και μια δεύτερη ενότητα –Αγωνιστική δράση στο νέο λογισμικό ρομποτικής Trik Studio που σου έδινε τη δυνατότητα της απόκτησης των 2 βαθμών. 

Η συμπλήρωση 8 βαθμών, σου πρόσφερε το εισιτήριο για τον τελικό. Οι δοκιμασίες είχαν ως σκοπό την εξοικείωση με το νέο λογισμικό.

 Οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή, με τη συγκατάθεση των γονέων τους και έφθασαν στον τελικό συμπληρώνοντες τους 8 βαθμούς ως ομάδα ήταν η μαθήτρια Χαρβίντερ Καούρ και ο μαθητής Ιωάννης Σουμπάκης από την Α΄ Λυκείου.

 Η ομάδα που δημιούργησαν ονομαζότα ν TechAce .Το λογισμικό προσομοίωσης της ρομποτικής που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Trik Studio.Το Trik Studio είναι ένα νέο λογισμικό προσομοίωσης ρομποτικής που χρησιμοποιείται στα σχολεία της Ρωσίας.

 Η Ρωσία είναι μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο και συμμετείχε στο διαγωνισμό με πολλούς μαθητές. Αντιπροσωπείες υπήρξαν από την Κύπρο ,το Καζακστάν κ.α. 

Ο τελικός έγινε σε 2 φάσεις .Πραγματοποιήθηκε ένας δοκιμαστικός τελικός στις 14/3/21 και ένας τελικός στις 28/3/21 προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα τεχνικά θέματα καταγραφής της οθόνης κ. α πάντα υπό την έγκριση των γονέων ,προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. 

Τα θέματα ήταν αρκετά απαιτητικά και επίκαιρα με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821.Το σχολείο μας, που ανήκε στο δεύτερο group, κέρδισε στον τελικό την 22 θέση ανάμεσα σε 44 συμμετοχές από τη Ρωσία ,το Καζακστάν κ.α.

 Όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος, έμαθαν πολλά ,απέκτησαν γνώσεις προγραμματισμού -ρομποτικής και πολύτιμες εμπειρίες σε μια δύσκολη περίοδο. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μας για την συμμετοχή της. Μπράβο στα παιδιά και εις Ανώτερα! 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κάνετε κλικ στους ακόλουθους
συνδέσμους:


https://wrohellas.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-
2021/#1617609781128-a1c42819-7e59
https://www.facebook.com/groups/250262369623833
Γουλίτσα Παρασκευή

Σχετικά