«Μάχη» για να μη βρεθεί στη φυλακή ετοιμάζεται να δώσει ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.
Περίπου τρεις εβδομάδες βρισκόταν σε αναμονή της κρίσης του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις εξηγήσεις που είχε κληθεί να δώσει για τρεις κακουργηματικές πράξεις που είχαν καταγγελθεί σε βάρος του.
Όπως φαίνεται, ο εισαγγελέας δεν πείσθηκε από τα όσα ανέφερε ο ηθοποιός στο πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να μελετήσει το φάκελο, να καλέσει τα θύματα σε νέες καταθέσεις. Μόλις συγκεντρώσει το υλικό που κρίνει που απαραίτητο θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία, ως κατηγορούμενο πλέον, και όχι ως ύποπτο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις που του καταλογίζονται.
Στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα ο Πέτρος Φιλιππίδης θα λάβει κλήση σε απολογία για συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας και να απολογηθεί. Σε αυτή τη φάση της διαδικασίας ο ηθοποιός είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή για να δεχθεί τις ερωτήσεις του, ενώ μετά το πέρας της απολογίας του θα εκδοθεί αμέσως η απόφαση για την προσωρινή κράτησή του ή μη.
Ο ίδιος στην πρώτη φάση της διαδικασίας αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση. Μέχρι σήμερα, με εξαίρεση ένα εξώδικο που είχε σταλεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση της Δικαιοσύνης σε βάρος του, τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ ούτε ο συνήγορός του έχει προβεί σε κάποια τοποθέτηση.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι για να επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε οποιονδήποτε κατηγορούμενο, πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα το να κριθεί είτε ύποπτος φυγής ή να κριθεί επικίνδυνος να διαπράξει και άλλα εγκλήματα αν αφεθεί ελεύθερος, όπως κρίθηκε στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Οι τρεις υποθέσεις
Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.
Σχετικά με την υπόθεση βιασμού, η καταγγέλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.
Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον μεγάλο πρωταγωνιστή επειδή της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει.
Σχετικά με την δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική.
Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.