Βάνα Μπάρμπα: Γενική κατακραυγή εναντίον της για «ξέπλυμα» του Πέτρου Φιλιππίδη

Εκατατοντάδες τα αρνητικά σχόλια κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις της στη προσωπική της σελίδα στο Facebook- «Οι βιαστές είναι βιαστές…. Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό τους…» είναι το μήνυμα που της στέλνουν
Ως το μεγαλύτερο «φάουλ» της καριέρας της χαρακτηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινού αλλά και των συναδέλφων της η επιλογή της Βάνας Μπάρμπα να λάβει σαφέσταση θέση υπέρ του συναδέλφου της Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως ικανή απόδειξη της αθωότητάς του το… ταλέντο του!

Το γεγονός ότι θέλησε να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ετυμηγορία, αγνοώντας επί της ουσίας το έργο της δικαιοσύνης αλλά και διαψεύδοντας τις καταγγελίες γυναικών συναδέλφων της, έχει κάνει έξαλλους ακόμη και πολλούς θαυμαστές της οι οποίοι τής επιτίθενται σκληρά μέσα από σχόλιά τους στα social media.

Από την αρχή του ξεσπάσματος του σκανδάλου του ελληνικού #MeToo η ηθοποιός είχε κρατήσει επιεική στάση απέναντι στους κατηγορούμενους καλλιτέχνες δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Το αρνητικό της κατάστασης είναι ότι λοιδορούνται άνθρωποι μέσα στο χώρο που δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίνε. Με ενοχλεί ότι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει ένα μεγάλο τηλεδικαστήριο από τον κόσμο και ίσως αύριο να είμαστε και εμείς θύματα». Λίγες ημέρες αργότερα, κι έπειτα από μια σειρά αρνητικών σχολίων που εισέπραξε, θα σπεύσει να διευκρυνίσει: «Παρέλειψα να πω στα θύματα ότι είμαστεόλοι μαζί τους καταρχάς. Και δεύτερον να παροτρύνουμε κι άλλους να μιλήσουν». Μέχρι εκεί όλα καλά.

Ωστόσο η πρόσφατη, αγανακτησμένη, δημόσια κορώνα της «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη… αρκετά πια» και η ακόμη χειρότερη επεξηγηματική δήλωσή της πως «τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να τελέσουν αδικήματα όπως ο βιασμός», ξεσήκωσαν, δικαίως, θύελλα αντιδράσεων εναντίον της με ανθιρώπους κάθε ηλικίας και φύλου να την εγκαλούν, με αγανάκτηση οι περισσότεροι, για τις απόψεις της.

Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη.. αρκετά πια..
Posted by Vana Barba on Saturday, May 15, 2021

«Το ταλέντο δεν καθορίζει τις πράξεις και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου ούτε τον εξαγνίζει και σαφώς δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ποινικά κολάσιμη αλλά ηθικα!!Απορώ πραγματικά με αυτές τις απόψεις!» διαβάζουμε σε ένα από εκατοντάδες αρνητικά σχόλια ενώ σε άλλο αναφέρεται: «Το ακούσαμε και αυτό..όποιος έχει ταλέντο αποκλείεται να ειναι ανήθικος και γεμάτος διαστροφή ..κάτω τα χέρια απο τον Λιγνάδη λοιπόν …και από όλους τους βιαστές και παιδεραστές….ο ένας μπορεί να έχει καλή φωνή…ο άλλος να είναι ζωγράφος…ο άλλος έχει ταλέντο την μαγειρική..του άλλου πιάνουν τα χέρια στα μαστορέματα….βρε δουλευόμαστε ???? ντροπή να ακούγονται τέτοιες απόψεις δημόσια».

Οι περισσότεροι, ακόμη και άνθρωποι που την γνωρίζουν, δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως μία γυναίκα και μητέρα μιας κόρης – «Στην κόρη σας τί θα λέγατε εάν της την έπεφτε; Κάτσε έχει σπουδαίο ταλεντο;Έλεος!» διερωτάται κάποιος μέσα από ένα σχόλια – είναι δυνατόν να υπερασπίζεται με τόσο πάθος άτομα που κατηγορούνται για κακουργήγματα και να μην στέκεται στο πλευρό γυναικών συναδέλφων της που βρήκαν το θάρρος να τον καταγγείλουν. Αναμενόμενη η έκπληξη καθώς στα μάτια των περισσότερων η πληθωρική Βάνα Μπάρμπα ήταν πάντα εκείνη που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της, δεν μάσαγε τα λόγια της και τολμούσε να υψώσει το ανάστημά της όταν θεωρούσε πως βρισκόταν απέναντι σε μια κατάσταση παραβατική ή άδικη.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η δυσσάρεστη έκπληξη που δημιούργησε η στάση της που αρκετοί καλοπροαίρετοι αναρωτήθηκαν μήπως κάποιος έχει χακάρει τον προσωπικό της λογαριαμό στο Facebook. Η παρπάνω αμφιβολία ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι οι περισσότερες αναρτήσεις της περιέχουν πάρα πολλά ορθογραφικά λάθη γεγονός το οποίο επίσης σχολιάστηκε έντονα. Η ίδια ωστόσο δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, πράγμα που σημαίνει πως όλες οι αναρτήσεις της απηχούν τις δικές της προσωπικές απόψεις.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η στάση της ηθοποιού από δω και πέρα μετά τις έντονες επιθέσεις που δέχτηκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν διαβάσει με προσοχή όλα όσα της γράφουν στα σχόλια οι χρήστες των social media, θα ανακαλύψει ανάμεσά τους πολλές και μεγάλες αλήθειες οι οποίες συνοψίζονται σε μια σύντομη αλλά ιδιαίτερα εύστοχη φράση: «Οι βιαστές είναι βιαστές…. Δεν μας ενδιαφέρει το βιογραφικό τους…»

Σχετικά