Στη Βουλή οι τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στο Γ.Ν. Λιβαδειάς: Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά που αναβλήθηκαν και οι εργαζόμενοι να πάρουν τις άδειές τους!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς  για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, με ευθύνη της κυβέρνησης!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ενώ το Νοσοκομείο λειτουργεί οριακά, με 220 κενές οργανικές θέσεις, έχουν γίνει μόλις 7 προσλήψεις ιατρών και 1 διοικητικού υπαλλήλου…

Ο κ. Υπουργός Υγείας δεν έκανε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν τα Τμήματα ασθενών με κορωνοϊό (Τμήμα Διαλογής Περιστατικών COVID-19, Διατομεακή Πτέρυγα COVID-19, Εμβολιαστικό Κέντρο). Αντίθετα, μετακινηθήκαν εργαζόμενοι από άλλα οργανικά Τμήματα, με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση των τακτικών περιστατικών να αναβληθεί και η υγεία των ασθενών να κινδυνεύει! 

Επιπλέον, μετά από μήνες εξοντωτικής εργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το προσωπικό έχει φτάσει στα σωματικά και ψυχολογικά του όρια. Χωρίς προσλήψεις όμως, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν καν να πάρουν τις άδειες που δικαιούνται!  

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες του Γ.Ν. Λιβαδειάς και όλων των δομών Υγείας στη Βοιωτία!  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Γιώτα Πούλου

Σχετικά