Γιορτάστηκαν οι Βοιωτοί Άγιοι-Eικόνες

Σύναξη Βοιωτών Αγίων – Κυριακή της Σαμαρείτιδος 

Τη μνήμη πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων τίμησε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 η Τοπική μας Εκκλησία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Βοιωτών Αγίων και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, που βρίσκεται μεταξύ Άρματος και Ελεώνος Θηβών.

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή κληρικών και πιστών της επαρχίας μας και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π.Σιλουανός Πεπονάκης, Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου.

Το πρωΐ του Σαββάτου 29 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους Βοιωτούς Αγίους που τιμά η Εκκλησία μας το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου.

Στον Ναό είχαν εκτεθεί προς προσκύνηση ιερά λείψανα των Βοιωτών Αγίων, που μεταφέρθηκαν για την εορτή από Ιερές Μονές και Ναούς της επαρχίας μας.

Την Κυριακή 30 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο της Θ.Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αραχώβης, όπου στο τέλος τέλεσε το 40/νθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Βιολέττας Ρέββα.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, στο οποίο περιγράφεται η συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα στο φρέαρ του Ιακώβ, τονίζοντας το ρόλο της γυναίκας, ο οποίος ήταν υποβαθμισμένος την εποχή εκείνη, αλλά και την αξία που αποδίδει η Εκκλησία στο πρόσωπο της γυναίκα, η οποία είναι ίση με τον άνδρα

. Επίσης, αναφέρθηκε στη μακαριστή Βιολέττα και ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή της και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στους οικείους της.

Σχετικά