ΘΗΒΑ:Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το περιβάλλον-Εικόνες

Δήμος Θηβαίων: Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το περιβάλλον

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο διαγωνισμός, με θέμα «Ένα σκουπίδι ταξιδεύει στο νερό», πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 5 Ιουνίου, στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ευχαρίστησε παιδιά και γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στη σημασία της προστασίας των υδάτων. «Τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους μας δείχνουν τον δρόμο. Ποιος είναι αυτός ο δρόμος; Η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του νερού, είναι το αγαθό που είναι ο κινητήριος μοχλός της ζωής, χωρίς νερό δεν μπορούμε να ζήσουμε. Άρα τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να το προστατέψουμε», τόνισε ο κ. Αναστασίου, εφιστώντας για μία ακόμη φορά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος βράβευσε το καλύτερο έργο, που ζωγράφισε η Ιωάννα Εξηνταρίδη, μαθήτρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας. Στα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μοιράσθηκαν δωράκια.

Παρόντες στην εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιώργος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Σταμάτης Καλαμιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Το «παρών» έδωσε και ο εκπαιδευτικός και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ηλίας Τραμπάκουλος.

Σχετικά