Nέα απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου σε Θήβα,Χαλκίδα και Αθήνα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ

ΝΕΑ 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ

Το Συνδικάτο μας χαιρετίζει τους συναδέλφους απεργούς του κλάδου, στην ONEPHARMA, στη ΦΑΜΑΡ και αλλού, τους συναδέλφους που βρέθηκαν μαζί μας στις μεγάλες συγκεντρώσεις της Θήβας, της Χαλκίδας και της Αθήνας. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, αυτούς που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να απεργήσουν, αλλά και αυτούς που εδώ και μήνες συζητήσαμε μαζί τους στις πύλες των εργοστασίων, πλάι στις μηχανές συσκευασίας, στα διαλείμματα,  στις τραπεζαρίες στους χώρους δουλειάς, όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται πως το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα είναι πραγματικός όλεθρος για τη ζωή μας αλλά δίστασαν μπροστά στις πραγματικές δυσκολίες μιας απεργίας και στις εργοδοτικές απειλές.

Η επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ήταν μία ηχηρή απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά αντεργατικό και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Τρόμαξαν και σάστισαν από τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής που και στην περιοχή μας άγγιξαν το 100%. 

Βαδίζουμε στον ίδιο ανυποχώρητο δρόμο του αγώνα με νέα ακόμα πιο μαζική απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή.

Απεργούμε για να μην ψηφιστεί το εργασιακό έκτρωμα. Απεργούμε για να μην καταργηθεί  το 8ωρο. Απεργούμε για να μη δουλεύουμε με απλήρωτες υπερωρίες. Απεργούμε για να μην υπογράφουμε ατομική σύμβαση αλλά συλλογική, επιχειρησιακή, κλαδική. Απεργούμε για να μη δουλεύουμε παραπάνω με την κατάργηση του χρόνου διαλείμματος. Απεργούμε για μην μπορεί η εργοδοσία να απολύει όποτε και όταν θέλει, χωρίς να δεσμεύεται για επαναπρόσληψη. Απεργούμε για να έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε και να συνδικαλιζόμαστε μαζί με το Συνδικάτο μας. 

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο μεσαίωνας, η σκλαβιά, να μην μπουν στο «γύψο» τα σωματεία μας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι του ΣΑΡΑΝΤΗ, της ΑΝΦΑΡΜ, της ONEPHARMA, της ΦΑΜΑΡ, της MEDICARE, κ.α.

Για ακόμη μία φορά φάνηκε η δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και την πήρε πολύ καλά στα υπόψιν της η εργοδοσία και η κυβέρνηση. Επιβάλλεται στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, κλιμακώνοντας ξανά με νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Αυτή η μάχη δεν παίρνει αναβολή, ούτε καθυστέρηση. Καταλαβαίνουμε πως το χαμένο μεροκάματα στη σημερινή εποχή είναι πάρα πολύ σημαντικό άλλα συνάδελφοι σκεφτείτε πόσα μεροκάματα έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια με την κατάργηση της κλαδικής μας σύμβασης, με το πάγωμα των τριετιών, με την εργολαβική εργασία στους χώρους δουλειάς, με το βασικό μισθό να έχει πέσει στα τάρταρα, με τις μειώσεις μισθών ή πόσα έχουν να χαθούν αν δεν αντιδράσουμε στη συνέχεια για μας, για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά που έρχεται και θα βρεθεί χωρίς δικαιώματα.

Δεν θα περάσει το δικό τους! Αποφασιστικά να πάμε τον αγώνα μέχρι το τέλος!

Συμμετέχουμε στη νέα απεργία της Τετάρτης 16 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας (ΟΕΦΣΕΕ) σε Θήβα (19:00 Κεντρική Πλατεία), Χαλκίδα (10:00 Πλατεία Αγοράς) και Αθήνα (10:30 Σύνταγμα & 17:00 Βουλή).

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ 

Σχετικά