Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 14 παλικάρια που εκτελέστηκαν στον Ελικώνα

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης Μνήμης και Τιμής για τους 14 εκτελεσθέντες στον Ελικώνα

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Ελικώνα για τους 14 εκτελεσθέντες από τις φασιστικές δυνάμεις.

Ο Ελικώνας ή αλλιώς Ζερίκι, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ορεινού χωριού, που αποδεικνύει πως η βαρβαρότητα των αποτρόπαιων εγκλημάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εμφανίστηκε ακόμη και στις πιο ορεινές πλαγιές της χώρας.Χωριά που μαρτύρησαν και άλλαξαν συθέμελα την ιστορία, μεταφέροντας ανεξίτηλα στον χρόνο το βάρβαρο πρόσωπο των ναζιστικών και φασιστικών φρικαλεοτήτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, η Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βάλια Καράβα και Ιωάννης Αποστόλου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Δήμου, οι επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντας Κοτσικώνας και κ. Δημήτρης Καραμάνης, όπως επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τόλιας, κ. Πέτρος Αρκουμάνης και κ. Λαμπρινή Γερονικολού, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Πούλος και ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Πάτρας.

Την εκδήλωση τίμησαν πλήθος δημοτών, συγγενείς των θυμάτων, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Λιβαδειάς.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων τους ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους και εύχεται του χρόνου να συναντηθούν ξανά για να τιμήσουν όσους χάθηκαν για την Ελευθερία.

Χρέος μας να μην ξεχάσουμε, ώστε να μην το ξανά ζήσουμε.

Σχετικά