Τρία νέα κρούσματα σήμερα στη Βοιωτία-9 στην υπόλοιπη Στερεά

Δώδεκα (12) είναι και πάλι τα νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (όπως την Τρίτη), με τα μισά από αυτά στην Εύβοια. Από τρία (3) έχουν Φθιώτιδα (πάλι) και Βοιωτία, συμπληρώνοντας τη λίστα από την οποία «απουσιάζουν» για 6η συνεχόμενη ημέρα η Φωκίδα και για 23η η Ευρυτανία.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 489 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 256 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 15 νέοι θάνατοι.

Ακολούθως παρουσιάζεται η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:

Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2021, όταν εντοπίστηκαν 4.340 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς.

Από τα 489 κρούσματα, τα 252 βρέθηκαν στην Αττική, τα 36 στη Θεσσαλονίκη και σε κάθε περιφέρεια εντοπίστηκαν ως εξής:

Σχετικά