Κυκλικούς κόμβους στο Δήμο Λεβαδέων κατασκευάζει η Περιφέρεια Στερεάς

Η κατασκευή του Δημοτικού Parking Δελφών

και άλλα σημαντικά έργα δρομολογήθηκαν

κατά την 7η Τακτική Συνεδρίαση

του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Η κατασκευή του Δημοτικού Parking Δελφών και άλλα εξίσου σημαντικά έργα δρομολογήθηκαν κατά την 7η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία:

1. Την αύξηση του προϋπολογισμού στο ύψος της οριστικής μελέτης του έργου της ΣΑΕΠ 066: «Κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στον Οικισμό των Δελφών», από 1.500.000€ στα 3.238.537,45€.

2. Την αύξηση του προϋπολογισμού στο ύψος της οριστικής μελέτης του έργου της ΣΑΕΠ 066: «Επισκευή – Αντικατάσταση φέροντος οργανισμού κελύφους κλειστού γηπέδου Ιτέας», από 365.000€ στα 1.435.205€.

3. Την ένταξη στην ΣΑΕΠ066 των νέων έργων :

v  «Κατασκευή κυκλικών κόμβων Δήμου Λεβαδέων», προϋπολογισμού 1.387.000€.

v  «Κατασκευή δρόμου περιπάτου από την ανατολική είσοδο της έδρας προς την Κοινότητα Καλλιθέας Δήμου Μακρακώμης», προϋπολογισμού 482.000€.

v  «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Στυλίδας», προϋπολογισμού 990.000€.

4. Την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 για την ένταξη και τη χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων, μελετών και δράσεων:

v  «Συμπληρωματικές μελέτες ολοκλήρωσης αναδασμού Ανθοχωρίου Π.Ε. Βοιωτίας», προϋπολογισμού 220.000€.

v  «Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού κόμβων της Π.Ε. Φωκίδας», προϋπολογισμού 137.000€.

v  «Ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και ενσωμάτωση τους σε γεωτεχνολογικές μεθόδους για την έρευνα της επικινδυνότητας εκδήλωσης κατολισθήσεων στην Π.Ε. Ευρυτανίας», προϋπολογισμού 110.000€.

v  «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και συμπληρωματικές εργασίες στο γήπεδο Μεγαπλάτανου του Δήμου Λοκρών», προϋπολογισμού 300.000€.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καταφέραμε σε άλλη μια συνεδρίαση να συνθέσουμε απόψεις και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για μικρά και μεγάλα έργα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ξεχωρίζει το έργο της κατασκευής Δημοτικού Parking Δελφών, το οποίο μπαίνει στο τελικό στάδιο της υλοποίησης, όπως και μια σειρά αναγκαίων έργων άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να αποφασίζουμε, να υλοποιούμε και να ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας και κυρίως στις ανάγκες του τόπου μας και όλων των Στερεοελλαδιτών».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, προχωρήσαμε και σε αυτή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έγκριση της χρηματοδότησης σημαντικών έργων, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη του τόπου και την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Κατά την 7η συνεδρίαση μας επικράτησε και πάλι ο γόνιμος διάλογος, χάρη στην καλή προδιάθεση όλων των συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων».

Σχετικά