Στον Δήμαρχο Λεβαδέων ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γεώργιος Βούτσινος

 Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιο Βούτσινο, όπου και συνδιαλέχθηκαν για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των νέων της περιοχή μας.

Κατόπιν μετέβησαν στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση, σχετικά με την λειτουργία και τις προοπτικές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Νομό Βοιωτίας, αλλά και ευρύτερα, με τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Ντασιώτη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων, κ. Κωνσταντίνο Χαρέμη, την εκπρόσωπο Δήμου Τανάγρας κ. Γιαννακού, τον Διευθυντή της Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Λάμπρο Κούτσικο, όπως και με Διευθυντές Επαγγελματικών Λυκείων (Ημερήσια, Εσπερινά) και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) των Δήμων της Βοιωτίας.

Συζητήθηκαν θέματα για τις προοπτικές του νέου νόμου υπ’ αριθμ. 4763/2020, που αφορά τον επανασχεδιασμό του ρυθμιστικού πλαισίου και των μορφών εισροών και εκροών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη βελτίωση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, καθώς και την αποτελεσματικότερη προσαρμογή και ανταπόκρισή της στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ταγκαλέγκας τόνισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι πάντα αρωγός και σθεναρός υπερασπιστής των γόνιμων συναντήσεων και διαλόγων που αφορούν τα μελλοντικά σχέδια των νέων του τόπου και της χώρας γενικότερα.

Σχετικά