Πανελλαδικές 2021: Έρχονται οι βαθμολογίες την Παρασκευή στα Λύκεια και με SMS

Τέλος στην αγωνία 4.500 υποψηφίων στη Στερεά και 1.300 στη Φθιώτιδα…

Μία ημέρα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με εξαιρετικά επείγουσες εγκυκλίους που εστάλησαν το βράδυ της Πέμπτης (1/7) στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 9-7-2021, ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.about:blank

Όπως σημειώνεται, δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε κοινοποίησή τους πριν  την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την ανωτέρω ημερομηνία μετά τις 13.00 μ.μ.

Την ίδια ώρα και μέρα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με μία νέα διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms). Η σχετική πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί όπου μπορούν να δηλώνουν τον αριθμό των κινητών τους. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους και στον ιστότοπο: https://results.it.minedu.gov.gr/.

Έτσι μπαίνει τέλος στην αγωνία των 4.500 περίπου υποψηφίων της Στερεάς Ελλάδας, εκ των οποίων 1.300 στη Φθιώτιδα.

Η διαδικασία ως την επίσημη ανακοίνωση

Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο του Υπουργείου, η τελική καταχώριση της βαθμολογίας θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι το βράδυ της Τρίτης 6-7-2021 για όλα τα μαθήματα και τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία θα ενημερωθούν μέσω των Διευθύνσεων και θα έχουν παραδώσει τα αποκόμματα των τετραδίων των υποψηφίων έως το βράδυ της Τετάρτης 7-7-2021. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 8-7-2021 θα ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ.

Αντίστοιχα οι Διευθύνσεις θα τα παραλάβουν το πρωί της Παρασκευής και ως το μεσημέρι, οι Διευθυντές Δ.Ε. θα τα παραδώσουν αμέσως στα Λύκειά τους προκειμένου το μεσημέρι οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ, όπως περιγράφουμε πιο πάνω.

Θα προηγηθεί έλεγχος μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη Δ/νση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ για τη σχετική διόρθωση.

Την Παρασκευή επίσης τα Λύκεια όλης της χώρας θα λειτουργήσουν, όχι μόνο για τον έλεγχο και την ανάρτηση των βαθμολογιών, αλλά και να ελέγξουν και να αποδώσουν κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, σε όσους υποψηφίους τους δεν έχουν ακόμη αποκτήσει.

Για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων, θα οριστούν επιπλέον μέρες λειτουργίας των Λυκείων μέσα στον Ιούλιο, με επόμενη εγκύκλιο.

Ο υπολογισμός των μορίων γίνεται με διαφορετικό τρόπο ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής ανά Τμήμα. Ας θυμηθούμε πως γίνεται η βαθμολόγηση.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1ο Επιστημονικό Πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες:

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

3ο Επιστημονικό Πεδίο επιστήμες υγείας και ζωής:

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής:

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3

Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7

*Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο πολλά προγράμματα τα οποία υπολογίζουν την συνολική βαθμολογία.

Σχετικά