Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: «Αύρες» και χημικά στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση κατά των εμβολίων

Ενταση στο κέντρο της Αθήνας με ομάδες αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών κατά των εμβολιασμών να έχουν λογομαχίες και συγκρούσεις που κατέληξαν στον τραυματισμό ενός από τους πρώτους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα αντιεξουσιαστών βρέθηκε κοντά στα Προπύλαια, την ώρα που στο Σύνταγμα ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια διαδήλωση κατά των εμβολιασμών.

Οι δυο «ομάδες» είχαν φραστικό επεισόδιο, με την κατάσταση να ξεφεύγει. Ένας άνδρας τραυματίστηκε ενώ η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της για να σταματήσουν τα επεισόδια.ADVERTISING

Η ένταση στη συνέχεια γενικεύτηκε, με την Αστυνομία να κάνει χρήση της «Αύρας» για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ έπεσαν και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικών.

Νωρίτερα, πριν εκδηλωθούν τα επεισόδια, για ακόμα μια φορά διαδηλωτές κατά των εμβολιασμών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Με συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας και της κυβέρνησης διαδήλωσαν, ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε…

Διαδήλωση κατά των εμβολίων στο ΣύνταγμαΠηγή: InTime

Μετά την ένταση μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των διαδηλωτών, υπήρξαν αντεγκλήσεις και με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν στο Σύνταγμα για την τήρηση της τάξης. Η κατάσταση δεν άργησε να εκτραχυνθεί, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να μην υποχωρούν.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε η «Αύρα» που με τη χρήση του νερού προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες και υβριστικά συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Η «Αύρα» διέλυσε τους συγκεντρωμένους στο ΣύνταγμαΠηγή: Ευδοκία Μύτιλη

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, με τους συγκεντρωμένους να διαλύονται σταδιακά μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο στους γύρω δρόμους συνέχισαν να υπάρχουν διαδηλωτές που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των ΜΑΤ.ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κυκλοφορία, πάντως, στο Σύνταγμα αποκαταστήθηκε λίγο μετά τις 19:50, ωστόσο, στους γύρω δρόμους η ένταση δεν είχε ολοκληρωθεί. Αρκετοί διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο, με την Αστυνομία να συνεχίζει – σύμφωνα με καταγγελίες των διαδηλωτών – ρίψεις δακρυγόνων.

Σχετικά