3.205.493,27 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις αγροτικού δικτύου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

 ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ,ΔΗΜΟΥ 

           ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ» ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

      Την ένταξη του έργου «Βελτίωση της πρόσβασης αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων» στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προϋπολογισμού 3.205.493,27 ευρώ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

      Το προτεινόμενο έργο αφορά ασφαλτοστρώσεις αγροτικού δικτύου συνολικού μήκους 16 χλμ,  Κωπαϊδικού πεδίου, από τη γέφυρα του Κηφισού στην Αλίαρτο, έως το Σωληνάρι και εξωκωπαϊδικού, από την Πέτρα έως τον Υψηλάντη. Στόχος του έργου αυτού είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πτηνο-κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής.

      Για το θέμα, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γεώργιος Ντασιώτης, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο με σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα το οποίο μεταβάλλει τα κυκλοφοριακά  δεδομένα και συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών  εργασίας των αγροτών του Δήμου μας. Πλέον η πρόσβαση στα αγροκτήματα θα καθίσταται ευκολότερη και ασφαλέστερη,όχι μόνο για τους καλλιεργητές και κτηνοτρόφους,αλλά και για τις δραστηριότητες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που αναπτύσσονται ακριβώς σε αυτή την περιοχή.  

     Είμαι πεπεισμένος ότι το έργο που αφορά τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε ένα μήκος που πλησιάζει τα 16 χιλιόμετρα  θα αλλάξει άρδην το σχεδιασμό των αγροτών και θα τους δώσει κίνητρα να εκσυγχρονίσουν και να βελτιώσουν τις καλλιέργειές τους.

      Εν αναμονή και των υπόλοιπων εντάξεων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΏΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» , που περιμένουμε, οφείλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και την Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος ,οι οποίοι κατανόησαν έγκαιρα τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα της πρότασής μας και ενέταξαν το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

        Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα στελέχη του Δήμου μας για την αποδοτική συνεργασία στο σχεδιασμό του έργου καθώς επίσης τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν σκληρά».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Σχετικά