Θρίλερ στα Λιχαδονήσια με σκάφος που εξέπεμψε SOS

Συναγερμός σήμανε τη νύχτα στο λιμενικό, όταν το τουριστικό σκάφος ALMAHA, μήκους 47 μέτρων, εξέπεμψε SOS, ενώ βρισκόταν κοντά στο νησάκι Μανολιά, στα Λιχαδονήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το σκάφος ερχόταν από τη Χαλκίδα με κατεύθυνση προς τη Σκιάθο, ωστόσο η πορεία του αντί να είναι νότια και δυτικά από τη νήσο Στρογγυλή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε να έχει πορεία ακριβώς πάνω στα Λιχαδονήσια στο βόρειο Ευβοϊκό και στο νησάκι Μανόλια.

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή νύχτα για 5 επιβαίνοντες και 11 άτομα πλήρωμα του τουριστικού σκάφους μηκους 47m ALMAHA που προσάραξε στα αβαθή στο νησάκι Μανωλια στα Λιχαδονήσια.
poster

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 4:00 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής και από τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο έρευνας – διάσωσης καθώς το συγκεκριμένο πλοίο εξέπεμψε SOS αφού έβαλε νερά και δόθηκε εντολή να εγκαταλειφθεί από τους συνολικά 16 επιβαίνοντες (5 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα).

Παράλληλα με εντολές του θαλάμου επιχειρήσεων έφτασαν πολύ κοντά το φορτηγό PANTIMOS πού όμως δεν μπορούσε να προσεγγίσει καθώς το βάθος της θάλασσας δεν το επέτρεπε ενω λίγο αργότερα βρέθηκε εκεί και το τουριστικό MAJE όπως επίσης και το ρυμουλκό Cristos XVII.

Ωστόσο μόνο το OASIS λόγω του εκτοπίσματος και των αβαθών που υπήρχαν εκεί μπόρεσε να πλησιάσει και στις 5. 10 το πρωί αφού κατέβασε βάρκα και πλησίασε το σκάφος που είχε προσαράξει μπόρεσε να παραλάβει τους 5 επιβάτες που ήταν πολύ καλά στην υγεία τους, ενώ το πλήρωμα παρέμενε πάνω στο σκάφος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δόθηκε εντολή από το θάλαμο επιχειρήσεων να μην αποχωρήσουν τα συγκεκριμένα πλοία από την περιοχή παρά μόνο το φορτηγό PANTIMOS που μετά τις 5.30 το πρωί συνέχισε το ταξίδι του, ενώ στις 6.00 π.μ. δόθηκε η άδεια να αποχωρήσουν και τα πλοία από την περιοχή έχοντας παραλάβει τους 5 επιβάτες.

Σχετικά