Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από Δευτέρα – Πάνω από τους 40 βαθμούς

Μια μικρή ανάσα από τις συνθήκες ακραίου καύσωνα αναμένεται να πάρουμε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από τους 40 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο κύριος Καλλιάνος επεσήμανε πως οι συνθήκες ακραίου καύσωνα θα εξακολουθήσουν και σήμερα Τετάρτη, οπότε και αναμένονται θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν και πάλι τους 45 βαθμούς.

Με ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, οπότε οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 36-37 βαθμούς (μέγιστες) στη χώρα – κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα – θα ενσκήψει νέος καύσωνας με μέγιστες 40-42 βαθμούς κελσίου. «Πρόκειται για μια φυσιολογική θερμή εισβολή του Αυγούστου» διευκρινίζει ο κ. Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος είχε κάνει λόγο την περασμένη εβδομάδα για ιστορικό καιρικό φαινόμενο, αναφορικά με τον παρατεταμένο καύσωνα που βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Άλλωστε, νωρίτερα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλη η χώρα θα βρίσκεται σε επίπεδο 5, εξαιρετικά υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, εξαιτίας του ακραίου καύσωνα.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περιορισμένη πτώση, παραμένοντας ωστόσο στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, μια τάση που θα διατηρηθεί και την Παρασκευή. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει την Πέμπτη ως και 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Οι μέγιστες τιμές αναμένεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς, σημαντικά χαμηλότερα από την θερμοκρασία που καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες.

Νέο κύμα καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς, ωστόσο θα είναι πολύ σύντομη μιας και από τη Δευτέρα νέο ισχυρό θερμό κύμα θα μας απασχολήσει ξανά και μάλιστα θα συνδυαστεί και με έντονα μελτέμια. Όπως τονίζει ο ίδιος, κοντά στις 13 του μήνα θα λάβει τέλος αυτή η «παρέλαση» των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας. 

Σχετικά