Φωτιά Αρκαδία: «Να φτάσει ό,τι μέσο υπάρχει» – Έκκληση δημάρχου για τα χωριά που κινδυνεύουν

Συνεχείς εκκενώσεις χωριών – Έκκληση για βοήθεια

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία, θέτοντας σε κίνδυνο πολλά χωριά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN TV στη Γορτυνία, Νίκο Γιαπρακά, σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο στο οδικό δίκτυο έχουν πέσει αρκετοί κορμοί με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν περάσει Λιβαδάκι μέσα στο χωριό, ενώ έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις. Από το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί. Πρόκειται για την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από μία εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία και η οποία κινήθηκε με ταχείς ρυθμούς και πέρασε στον νομό Αρκαδίας μέσα σε λίγα 24ωρα.

Oι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την απόγνωσή τους για την κατάσταση μέσα από την κάμερα του OPEN. «Θα καούμε, κοιτάξτε γύρω, καίγονται τα πάντα. Στείλτε μας κάτι. Μιλάμε για μέτωπο πάνω από 30 χιλιόμετρα», λένε οι ίδιοι στον Νίκο Γιαπρακά, ο οποίος για κάποια λεπτά ρίχνεται στη μάχη της κατάσβεσης για να βοηθήσει.

«Ό,τι μέσο υπάρχει να φτάσει»

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης απηύθυνε έκκληση να φτάσει στην περιοχή για βοήθεια ό,τι μέσο υπάρχει. Ο ίδιος τόνισε ότι καίγονται χωριά και περιουσίες και πως οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ο κ. Κούλης τόνισε πως έχει χαθεί ο έλεγχος γιατί τα μέτωπα είναι διάσπαρτα και έκανε έκκληση για την αποστολή και άλλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι έχει ενημερωθεί πως κάθε διαθέσιμο μέσο θα πάει στη Γορτυνία.

«Προσπαθούμε – συνέχισε – να συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο στους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλώ να προσέχουν τους εαυτούς τους. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν για τα σπίτια και τις περιουσίες τους, αλλά αυτή την ώρα προέχει η ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά