Οι πυρόπληκτοι της Β. Εύβοιας βγαίνουν στον δρόμο και διεκδικούν – Συλλαλητήριο 21/8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μ.μ. ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ

Λαέ της Βόρειας Εύβοιας,

Σε καλούμε στο συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Αυγούστου 7μμ στο κόμβο της Στροφυλιάς. Οι υπεύθυνοι της καταστροφής πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση από όλο τον λαό ότι τα ψέματα τελείωσαν. Μας άφησαν στο έλεος και μας έκαψαν. Τώρα υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Τους έχουμε μάθει χρόνια τώρα. Μετά από κάθε καταστροφή, λόγια, υποσχέσεις για αποζημιώσεις και υποδομές, μέχρι να περάσει η μπόρα και μετά μας ξεχνάνε, δεν είδαν, δεν ξέρουν. Λέμε ένα μεγάλο όχι στην κοροϊδία. Εργολάβοι, εταιρίες, και «επενδυτές» τρίβουν τα χέρια τους με την καταστροφή μας που τη θεωρούν ευκαιρία για κέρδη. Οι νεκροθάφτες μας εμφανίζονται ως «χορηγοί» και «ευεργέτες». Πάθαμε και μάθαμε όμως, άλλωστε αμέτρητες φορές ήρθαν, ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μας.
Συγχωριανοί,

Μόνο ενωμένοι, σαν μια γροθιά και με συνεχή αγώνα θα γίνει εφικτό να μείνουμε στον τόπο μας. Εδώ και τώρα μέτρα για να μείνουμε στον τόπο μας. Καλούμε και όσους συμπατριώτες μας δεν έχουν ως τώρα συγκροτήσει επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων στο χωριό τους να συγκροτήσουν άμεσα ώστε οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη Βόρεια Εύβοια!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

• Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους.

• ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων στα αντιπλημμυρικά έργα με την επιστημονική επίβλεψη των δασαρχείων, οι ρετσινάδες έχουν γνώση του δάσους και τα αναγκαία εργαλεία.

• Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

• Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

• Αποζημίωση για τη φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση).

• Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όποιον συνάδελφο ρετσινά-δασεργάτη επιθυμεί και έχει θεμελιώσει δικαίωμα (πάνω από 4500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα) στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες.

• Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μη γίνει ζούγκλα. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας για τη φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους, για να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να το ξαναδούν.

• Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

• Στελέχωση των δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση.

• Για όσους συναδέλφους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.

• Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!
Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7μμ στον κόμβο της Στροφυλιάς.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παράρτημα Εύβοιας

   Οι φωτιές και οι πλημμύρες στην Εύβοια έρχονται και ξανάρχονται. Τα παχιά λόγια μετά εορτής το ίδιο. Όλοι οι υπεύθυνοι του κρατικού μηχανισμού Δήμοι-Περιφέρεια-Κυβέρνηση πριν το έγκλημα δηλώνουν πανέτοιμοι και μετά δεν ξέρουν δεν είδαν, τους φταίει ο καιρός! Την επόμενη μέρα μάλλιστα, αν πάνω στα αποκαΐδια και τις λάσπες μπορούν να γίνουν μπίζνες με "μεγαλοεπενδυτές" οι επιχορηγήσεις, τους δίνονται βροχή. Αν όχι, βλέπουμε, όπως και με τις πλημμύρες του Λήλαντα και του Μεσσάπιου, ένα χρόνο μετά να μην έχει γίνει ούτε μισό αντιπλημμυρικό έργο και αποζημιώσεις να δίνονται με το σταγονόμετρο.  




 Ο λαός της περιοχής μας και οι συνάδελφοι μουσικοί ανάμεσα του έχουμε βρεθεί θύματα αυτής της κατάστασης. Μόνος δρόμος για εμάς είναι η αλληλεγγύη κι η διεκδίκηση. 

Οι Β.Ευβοιώτες πυρόπληκτοι δεν πρέπει να αφήσουν τον τόπο τους!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας, του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και των Επιτροπών Αγώνα Πυρόπληκτων για 100% αποζημιώσεις, έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής αντιπυρικής προστασίας.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο Σάββατο 21/8 στις 19:00 στον κόμβο της Στροφυλιάς. Το σωματείο μας θα συμβάλει στην κινητοποίηση και με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα.
*Για διευκόλυνση θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Βούρκο στις 17:00. Δηλώσεις συμμετοχής 6976835185, 6988632467

Σχετικά