Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που επιχειρεί στο σημείο από τα ξημερώματα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας πλησίασε δύο οικισμούς οι οποίοι χρειάστηκε να εκκενωθούν μέσω μηνύματος που εστάλη από το 112. Πρόκειται για το χωριό Κοκκίνη και τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών. Αργότερα με μήνυμα που εστάλη από το 112 εκκενώθηκε και η περιοχή Μαρμάρι.

Προς το παρόν υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στα σημεία στα οποία εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η φωτιά μετακινήθηκε προς τη θάλασσα και η Πυροσβεστική κατάφερε να την οριοθετήσει. Εν τω μεταξύ από νωρίς το πρωί ήταν σε άμεση ετοιμότητα, σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Τα εναέρια μέσα αυξήθηκαν σε 9, με τα ελικόπτερα να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Τα αεροπλάνα δεν πέταξαν καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ. Παρ΄ όλα αυτά, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, επιχείρησε να πετάξει ένα αεροπλάνο προκειμένου να δει εάν μπορεί να πάρει μέρος στην επιχείρηση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

Αισιόδοξος ο δήμαρχος για τη φωτιά στο Μαρμάρι

Ο δήμαρχος Καρύστου, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, είπε ότι η φωτιά στο Μαρμάρι αναμένεται να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο Ελευθέριος Ραβιόλος ανέφερε: «Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι βελτιώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας όταν και ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης».

Σε σχετική ερώτηση αν έχει υποψίες περί εμπρησμού, ο κ. Ραβιόλος τόνισε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι είχαμε δεύτερη συνεχόμενη φωτιά στην περιοχή, καθώς προχθές τη νύχτα, ίδια ώρα, είχε ξεσπάσει φωτιά σε άλλη περιοχή του ίδιου δήμου. «Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ανησυχία» τόνισε.

Σχετικά