Γιορτάστηκαν τα εννιάμερα της Παναγίας στις Ι.Μ. Μακαριωτίσσης-Ιερουσαλήμ-Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σε Καπαρέλλι-Λεύκτρα-ΦΩΤΟ

Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 

Την 23η Αυγούστου 2021 εορτάσθηκε με λαμπρότητα η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας που πανηγυρίζουν την ημέρα αυτή. Το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι τούτες τις ημέρες θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας, τη βοήθειά μας και την προσευχή μας στους πληγέντες από τις πυρκαγιές συνανθρώπους μας και ευχήθηκε στην οσιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Ξένη μοναχή και στους προσκυνητές Χρόνια πολλά και η Παναγία να τους στηρίζει και να τους ενισχύει.

Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 22 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης. Ενώ, στη συνέχεια τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και κατόπιν Αγρυπνία.

Στη Θεία Λειτουργία, στον Εσπερινό και στην Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ προσήλθαν με υποδειγματική τάξη και τηρώντας τις αποστάσεις κι όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, πολυάριθμοι πιστοί για να προσκυνήσουν την Παναγία την Οδηγήτρια.

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε και στη Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την παραμονή της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιο Δαμόπουλο, στους Πατέρες της Μονής και στους προσκυνητές Χρόνια πολλά και η Παναγία να σκέπει και να πρεσβεύει για όλους στον Υιό και Θεό της.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Καπαρέλλι, που βρίσκεται σε οικόπεδο του π. Ιωάννη Ρισάνου, κληρικού της Μητροπόλεώς μας. Στη συνέχεια μετέβη στα Λεύκτρα, όπου τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με την συμμετοχή αρκετών πιστών και ευχήθηκε στον Εφημέριο της Ενορίας π. Κοσμά Κρόνγκο για την ονομαστική του εορτή.

Σχετικά