Να τοποθετηθεί η Περιφέρεια για τα ακίνητα της Κρύας ζητάει Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Επερώτηση για τα ακίνητα της Κρύας κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας στην χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητώντας από την Περιφερειακή Αρχή να τοποθετηθεί στο θέμα και καλώντας την να συνταχθεί με την απαίτηση των 40 και πλέον φορέων που με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της Λιβαδειάς ζητούν να αποδοθούν οριστικά και δωρεάν τα εν λόγω ακίνητα, από την ΕΤΑΔ ΑΕ στον Δήμο Λιβαδειάς  για πολιτιστική χρήση, μακριά από κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης ή εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ολόκληρο το κείμενο στο οποίο η Περιφερειακή Αρχή δεσμεύτηκε να απαντήσει εγγράφως έχει ως εξής:

 Για την προοπτική των ακινήτων στην Κρύα της Λιβαδειάς.

Με αφορμή κοινό ψήφισμα 40 και πλέον κοινωνικών φορέων του Δήμου Λιβαδειάς, σχετικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης ιστορικών ακινήτων, που υπάρχουν στην περιοχή της Κρύας….

Συνεκτιμώντας και την πολιτική κατεύθυνση, που διαμόρφωσαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ Α.Ε ) προκειμένου να εκχωρεί στον ιδιωτικό τομέα – δήθεν –  για αξιοποίηση δημόσια περιουσία…. 

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ…. Αφού υπενθυμίσουμε την, ήδη, εκφρασμένη πολιτική μας αντίθεση σε κάθε είδους παραχώρηση δημόσιας περιουσίας στην καπιταλιστική εκμετάλλευση….. που, όπως είναι γνωστό, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, επίσημα αποδεκτή από την Ν.Δ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…. επιβεβλημένη από την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους δήθεν δανειστές της Χώρας.

Ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή να απορρίψει κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης των ακινήτων της Κρύας.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Λιβαδειάς να υιοθετήσει την αντίληψη :

« Τα ακίνητα της Κρύας ανήκουν στον λαό της Λιβαδειάς…. Δεν παραδίδονται στην ιδιωτική εκμετάλλευση….ούτε αξιοποιούνται εμπορικά.

Τα ακίνητα της Κρύας είναι η καρδιά και η ταυτότητα της Λιβαδειάς, μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς…μπορεί και πρέπει να αποδοθούν   στην απρόσκοπτη χρήση των κατοίκων της ». 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

Κώστας Μπασδέκης                                                                                                                Λιάνα Καραβασίλη                                                                                                              Τάσος Χρονάς

Σχετικά