ΧΑΛΚΙΔΑ: Μεροκάματο τρόμου στο σκουπιδιάρικο φώτο.

Εφιαλτικό ήταν το μεροκάματο στα μέσα Αυγούστου για το συμβασιούχο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων Βαγγέλη Νικολάου, αντιπρόεδρο του συλλόγου ΡΟΜΑ Χαλκίδας.

Την ώρα που ετοιμαζόταν να αδειάσει έναν κάδο απορριμμάτων στο σκουπιδιάρικο, τον παρέσυρε διερχόμενο Ι.Χ. και τον έστειλε στο χειρουργείο.

Το τροχαίο ατύχημα έγινε απογευματινές ώρες έξω από την ταβέρνα «Ρένος» στην Αγία Ελεούσα. Το απορριμματοφόρο σταμάτησε στο ρεύμα προς Δοκό για να αδειάσει ο Βαγγέλης Νικολάου τον παρακείμενο κάδο, αλλά πριν ο εργάτης προλάβει να κάνει τη δουλειά του, παρασύρθηκε από Ι.Χ. που κινούνταν στο ίδιο ρεύμα.

Η παράσυρση ήταν σφοδρή και ο άτυχος εργαζόμενος εκτοξεύτηκε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου πριν καταλήξει με δύναμη στην άσφαλτο. Αποκόμισε τραύματα σε όλο του το σώμα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ο 31χρονος οδηγός του Ι.Χ.

Ο Βαγγέλης Νικολάου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαγνώστηκε με κατάγματα στα πόδια. Υποβλήθηκε σε διπλή χειρουργική επέμβαση και πριν λίγες μέρες πήρε εξιτήριο. Ο ίδιος είπε στη «Γνώμη» για το περιστατικό:

«Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα από το ατύχημα. Το Ι.Χ. κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, όταν με χτύπησε. Χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Κάποια στιγμή έχασα τις αισθήσεις μου και άνοιξα τα μάτια μου μέσα στο ασθενοφόρο.

»Τότε, είδα δίπλα μου έναν άντρα με αίματα στο πρόσωπο. Ήταν ο οδηγός του Ι.Χ., ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Μου ζήτησε συγνώμη και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι τον τύφλωσε ο ήλιος και έχασε την ορατότητά του.

»Η ζημιά που έπαθα είναι πολύ μεγάλη. Εκτός από τα πόδια, χτύπησα στα χέρια και το κεφάλι. Πάλι καλά που δεν έμεινα στον τόπο. Επαγγελματικά, όμως, καταστράφηκα. Θα χρειαστώ τουλάχιστον τρεις μήνες για να συνέλθω και δεν ξέρω πότε θα σταθώ ξανά όρθιος».

Ο αντιπρόεδρος των ΡΟΜΑ Χαλκίδας ήταν ένας από τους τυχερούς που πριν έξι περίπου μήνες υπέγραψαν 8μηνη σύμβαση εργασίας στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων. Τελικά, όμως, την τύχη του δεν θα ζήλευαν πολλοί μετά από αυτό που έπαθε.

«Από το σωματείο εργαζομένων του δήμου με διαβεβαίωσαν ότι η σύμβασή μου θα ανανεωθεί για όσο διάστημα διαρκέσει η αναρρωτική άδεια» σημείωσε ο Βαγγέλης Νικολάου.

Ανεξάρτητα από τις ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Βαγγέλης Νικολάου δηλώνει αποφασισμένος να αξιώσει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία του νεαρού οδηγού. Δεν προτίθεται, πάντως, να καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Ο άτυχος εργαζόμενος πεσμένος στο οδόστρωμα λίγο μετά την εφιαλτική παράσυρση.

Ο Βαγγέλης Νικολάου έκανε χειρουργική επέμβαση και στα δύο του πόδια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σχετικά