Θωμάς Κιούσης:Περιμένωντας τις παιδικές χαρές!!!

kiousis thomas

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στις εφτά παιδικές χαρές που κατασκευάζονται σε ισάριθμα χωριά τα δήμου Θήβας (Ύπατο, Μουρίκι, Πλατανάκι, Αμπελοχώρι, Μελισσοχώρι, Πλαταιές και παραλία Σαράντη). Πρόκειται για ενιαίο έργο με δύο εργολαβίες (εξοπλισμός και υποδομές αντίστοιχα) και η ολοκλήρωση αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη.

Σημειώθηκαν όμως μεγάλες καθυστερήσεις, χωρίς να είναι έτοιμες τελικά, ούτε πριν και από αυτό το καλοκαίρι.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας (21/7) θέσαμε το θέμα και από την πλευρά μου επισήμανα την αυξημένη επικινδυνότητα, καθώς οι παιδικές χαρές εδώ και αρκετό διάστημα παρέμεναν ημιτελείς και κλειστές για τα παιδιά, ενώ βρισκόμασταν ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού. Όλη αυτήν την περίοδο στα χωριά υπάρχει πολύ περισσότερος κόσμος και αρκετά παιδιά μπαίνουν στις παιδικές χαρές παρότι είναι κλειστές και κάνουν χρήση των οργάνων που ήταν ήδη εγκατεστημένα. 

Ζήτησα να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, να εξελιχθούν όλα πιο σύντομα για το θέμα της επικινδυνότητας, σε συνδυασμό με ότι τα σχολεία είναι κλειστά, τα χωριά μας την καλοκαιρινή περίοδο έχουν πολύ περισσότερο κόσμο και οι ανάγκες για παιχνίδι και εκτόνωση για τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερες.

Τελικά οι παιδικές χαρές κολλημένες στη γραφειοκρατία και σε ζητήματα που θα μπορούσαν να λυθούν πολύ πιο πριν (το χρώμα και την ποιότητά για τα δάπεδα) ολοκληρώθηκαν μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αποτέλεσμα ήταν να συμβούν τραυματισμοί. Τα πιο σοβαρά περιστατικά που έμαθα ήταν κατάγματα σε παιδιά, από μία περίπτωση σε Πλαταιές και Σαράντη.

Ενδεχομένως θα μπορούσαν να είχαν συμβεί έτσι και αλλιώς. Όμως και ο δήμος από την πλευρά του θα έπρεπε να καταβάλει κάθε προσπάθεια, να κάνει το κάτι παραπάνω για να προλάβουμε το καλοκαίρι.

Ακόμα πάντως δεν έχουμε τελειώσει, ενώ από τη δημοπρασία που προέκυψε ο ανάδοχος μέχρι σήμερα έχουν περάσει 2,5 χρόνια. Μετά τα έργα, ακολουθεί η προσκόμιση της πιστοποίησης των παιδικών χαρών από τον ανάδοχο, το λόγο έχει στη συνέχεια η Επιτροπή Καταλληλότητας από την Περιφέρεια που είναι αρμόδια για όλη τη Βοιωτία και μετά θα δοθεί το ειδικό σήμα για τη λειτουργία τους.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας και για παιδικές χαρές σε άλλα χωριά όπως Θίσβη, Χώστια, Λουτουφί, Νεοχωράκι.

Θωμάς Κιούσης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων

Σχετικά