Αλληλεγγύη για όλους στη Λιβαδειά :Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας

Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μεγάλων πυρκαγιών χάθηκαν άμεσα δυο μόνο ανθρώπινες ζωές, που είναι ένα τραγικό γεγονός, όμως ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ  και αυτό δεν θα φανεί και δεν θα φτάσει μέχρις εμάς. Γιατί δεν είναι θέμα που πουλάει και δεν φέρνει ακροαματικότητες. Τώρα πιά ούτε άμεσες συνδέσεις, ούτε αφιερώματα, τίποτα εντελώς, πυκνό σκοτάδι και φυσικά πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία.

ΤΩΡΑ όμως είναι η ΩΡΑ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε «χείρα βοήθειας» σε όλους αυτούς που ΚΑΗΚΑΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ, τώρα μας έχουν και θα μας έχουν για πολλά χρόνια, ανάγκη. Γιατί τώρα αρχίζει ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση χιλιάδων οικογενειών σε μια καμένη περιοχή που «δεν έχει τόπο» να σταθείς και να ζήσεις.

Και φυσικά η καρδιά και ο νους μας είναι, πρώτα και κύρια, στα περισσότερο ευάλωτα άτομα: ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Σε αυτά τα παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σε ένα μαύρο «τοπίο», μέσα σε οικογένειες βυθισμένες στην απελπισία, θα πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς τα απαραίτητα, ίσως και τα στοιχειώδη, και θα πρέπει να παίξουν με παιδιά που προέρχονται από εξίσου απελπισμένες και οικονομικά εξαθλιωμένες οικογένειες.

·       Η «Αλληλεγγύη για όλους στη Λιβαδειά» ξεκινά  να μαζεύει σχολικά είδη για τα Νηπιαγωγεία: Λίμνης, Αγίας Άννας, Ροβιών, Κηρίνθου, Κεχριών.

·       Μαζεύουμε: χρωματιστά χαρτόνια, μπλοκ με χαρτόνια, μαρκαδόροι χονδροί, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, χαρτί Α4, μολύβια, κ.α.

·        Ως το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Σημεία συγκέντρωσης:

·       Αθανασόπουλος, Δημάρχου Ανδρεαδάκη 47

·       Κομπότης ΠΛΑΙΣΙΟ, Σοφοκλέους 40

·       Λάζου – Πολυτάρχου ΠΟΛΥΤΥΠΟ, Σοφοκλέους 60

·       Παπανικολάου, Λεωφ. Αθηνών 2, Ζάππειο

·       Σοφιανός PEN & PAPER, Γεωργαντά 53

·       Φωτοτυπίες: Γεωργαντάς ΚΥΒΟΣ, Φίλωνος 25

Φούρνοι: Γέρου, Πεζόδρομος & Γιατζιτζόγλου, Λ. Αθηνών 114

Παντοπωλείο Ξηρογιάννης, Στρ. Ιωάννου 36

Όποια και αν είναι η ερώτηση μια είναι η απάντηση:

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη για όλους

Σχετικά