53 τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Λεβαδέων-5 νοσηλεύονται και 48 σε καραντίνα

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021,ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 85 τεστ, εκ των οποίων τα 3 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ε.Ο.Δ.Υ. ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 53, εκ των οποίων τα 5 νοσηλεύονται και τα 48 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μικρή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι θετικό όμως ότι αύξηση κυμαίνεται εντός των φυσιολογικών ορίων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα του προηγούμενου διαστήματος. Όπως ενθαρρυντικό είναι πως οι νοσηλείες διατηρούνται μόνιμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, αναδεικνύοντας πόσο σημαντική και καθοριστική είναι η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Τηρούμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στο ακέραιο και κυρίως εμβολιαζόμαστε, ώστε να επιτευχθεί η οριστική καταπολέμηση του ιού.»

Υπενθυμίζουμε ότι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) θα συνεχιστούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς (Καραγιαννοπούλου 1), από τις 9:00 έως και τις 14:00 Δευτέρα με Παρασκευή.

Σχετικά