Καιρός: «Καμπανάκι» Αρναούτογλου – Θέλει προσοχή το επόμενο 48ωρο (vid)

Προειδοποίηση από τον έμπειρο προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, κ.Αρναούτογλου ότι χρειάζεται προσοχή όσον αφορά στις βροχές που αναμένονται στις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας το επόμενο 48ωρο

Όπως τονίζει ο κ. Αρναούτογλου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (8/9) θα υπάρξουν περιοχές με δυνατές βροχοπτώσεις. Δυστυχώς οι περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα βόρεια τμήματα της Εύβοιας.

Το πρωί της Τετάρτης, άστατος θα είναι ο καιρός στα δυτικά της Κρήτης, με βροχές, μπόρες και ίσως κάποιες τοπικές καταιγίδες. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα έχουμε επίσης βροχές και μπόρες, με τις βροχές να γίνονται περισσότερες: στο ύψος της ανατολικής-βορειοανατολικής Στερεάς, στη Μαγνησία, γύρω από τις Σποράδες και στα κεντρο-βόρεια τμήματα της Εύβοιας.

Προς το μεσημέρι, αυτές οι βροχές θα αρχίζουν να επηρεάζουν και τη Χαλκιδική και πιο τοπικά τα νοτιότερα τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι κι έπειτα, η Πελοπόννησος, κυρίως η ορεινή, κεντρο-νότια, νοτιοδυτική και νοτιοανατολική θα έχουν βροχές και καταιγίδες – τοπικά πιθανότατα ισχυρές.

Στα πολύ βόρεια τμήματα της Αττικής, μέχρι και τη νοτιοανατολική Θεσσαλία και την βόρεια-βορειοανατολική Στερεά, κεντρο-βόρεια Εύβοια, Σποράδες, θα έχουμε βροχές ή και καταιγίδες, με τις περισσότερες να είναι δυστυχώς στα κεντρο-βόρεια τμήματα της Εύβοιας.

Όσο προχωράμε πιο αργά στο μεσημέρι, τα εν λόγω φαινόμενα θα ανεβαίνουν βορειότερα και θα επηρεάσουν την κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σχετικά