Μουλκιώτης:Επιβεβλημένη η άμεση οργανική λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Λιβαδειά

Γιώργος Μουλκιώτης:

«Επιβεβλημένη η άμεση οργανική λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη πόλη της Λιβαδειάς Βοιωτίας» 

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητείται η άμεση οργανική λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη πόλη της Λιβαδειάς Βοιωτίας.

Στην ερώτηση, επισημαίνεται, ότι η κατάργηση λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Λιβαδειά, ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, προκαλεί οικονομική επιβάρυνση αλλά και καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεών τους. 

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι αναγκάζει τα άτομα με αναπηρία τόσο από τον Δήμο Λιβαδειάς όσο και από τους όμορους Δήμους Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και Ορχομενού σε μετακίνηση εκτός πόλης, προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας τους, με αποτέλεσμα η πολύμηνη αναμονή, η σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται να είναι δυσβάσταχτες. Ο βαθμός αναπηρίας, μάλιστα, ορισμένων ατόμων είναι τόσο μεγάλος που δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν από την οικία τους, με αποτέλεσμα η διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας τους να καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη. 

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η επαναλειτουργία ΚΕ.Π.Α. στην Λιβαδειά αποτελεί  δίκαιο, πάγιο και σαφές αίτημα της τοπικής κοινωνίας των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, για το οποίο η Κυβέρνηση αδιαφορεί.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός τι σχεδιάζει και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με την άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην πόλη της Λιβαδειάς ώστε να εξυπηρετηθούν, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία τα άτομα με αναπηρία τόσο από τον Δήμο Λιβαδειάς όσο και από τους όμορους Δήμους Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και Ορχομενού. 

Σχετικά