Κάλεσμα στήριξης στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για 4η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει να στηρίζει τον πετυχημένο θεσμό του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης,  απότοκο των τεράστιων δυσκολιών  που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες .

Στη τρέχουσα, όπως άλλωστε και στην προηγούμενη χρονιά, προστέθηκε η τεράστια πρόκληση της πανδημίας. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που διαχρονικά απαξιώνεται από τις κυβερνήσεις, βρέθηκε ανοχύρωτο και παραμελημένο, όπως ακριβώς και το σύστημα υγείας, δημιουργώντας στην μαθητική κοινότητα σοβαρές «παρενέργειες».

Παρά τους κομπασμούς του υπουργείου για την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις αφάνταστα μεγάλες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών:  έλλειψη τεχνικών μέσων, έλλειψη ακόμα και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Μέσα σε συνθήκες καραντίνας το Λαϊκό Φροντιστήριο από την πρώτη στιγμή οργάνωσε διαδικτυακές τάξεις και με τεράστια προσπάθεια καλύφθηκαν οι ανάγκες. Κράτησε επαφή με τους μαθητές και τους έδωσε την καλύτερη δυνατή βοήθεια κάτι που φάνηκε και από την επιτυχία που είχαν σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.   

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς -ανέργους, εν ενεργεία ή συνταξιούχους-  που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να κάνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης και δική τους υπόθεση. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει αποτελεί παράδειγμα αληθινού παιδαγωγού. Είναι δείγμα πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Καλούμε επίσης όλους τους γονείς των λαϊκών οικογενειών, είτε είναι μέλη του Σωματείου μας είτε όχι,  να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να εγγράψουν τα παιδιά τους.
Στεκόμαστε  στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη, αυξάνοντας με απαιτητικότητα  τη δράση του Λαϊκού Φροντιστηρίου και προσπαθούμε  να δημιουργήσουμε  όρους και προϋποθέσεις ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες  να συνεχίσουν να ονειρεύονται το μέλλον τους.

Στόχος δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκατασταθεί το Δημόσιο σχολείο. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς  παλεύει για πραγματικά Δημόσιο-Δωρεάν-12χρονο σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα ώστε να μην απαιτούνται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Τηλ. Επικοινωνίας:  6934271304

Σχετικά