Έτοιμος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμος Θηβαίων-Έλεγχος στατικότητας των σχολικών κτηρίων

Δήμος Θηβαίων: Εντατικές εργασίες στα σχολεία εν όψει της νέας χρονιάς

Το πρώτο κουδούνι χτυπάει στις 13 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος Θηβαίων φροντίζει για την προετοιμασία των σχολείων, ώστε να υποδεχθούν και πάλι τους μαθητές κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα συνεργεία του Δήμου, σε συνεργασία με την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νικόλαο Κοβάνη, καθώς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, προχώρησαν σε διορθωτικές παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις φθορών, ελαιοχρωματισμούς, συντηρήσεις, καθαρισμούς και εργασίες επισκευής και βελτίωσης αθλητικών χώρων και χώρων ψυχαγωγίας. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο μέγιστο βαθμό και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με στόχο την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων των σχολείων, τόσο στην πόλη της Θήβας, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Θηβαίων.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε εμπράκτως τη δημόσια εκπαίδευση στον Δήμο μας. Μέσω του Προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου “εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων”, συνολικού προϋπολογισμού 238.700 ευρώ, την «κατασκευή ραμπών για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων», συνολικού προϋπολογισμού 57.660,00  ευρώ, ενώ έχει δρομολογηθεί η “ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του 7ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Θηβαίων”, συνολικού προϋπολογισμού 433.791,71 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης”. Δεν σταματάμε εκεί, αλλά συνεχίζουμε έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών και την ασφάλεια όλων των μαθητών του Δήμου μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Εν όψει του νέου σχολικού έτους κι έχοντας υπόψη την αυξημένη σεισμική ακολουθία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Θήβας, ο Δήμος μεριμνά για την ασφάλεια των μαθητών, ξεκινώντας άμεσα ελέγχους για τη στατικότητα των σχολικών κτηρίων από κλιμάκιο μηχανικών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Αναστασίου

Σχετικά