2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου:Αγιασμός και χρήσιμες οδηγίες για την προσέλευση των νηπίων/προνηπίων

Ενημέρωση γονέων – 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου

Αγαπητοί γονείς,

Καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, με υγεία και αισιοδοξία.

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 θα γίνει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 στον  προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου..  Κατά την προσέλευση σας (ένας κηδεμόνας θα συνοδεύει το παιδί) παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID 19  (μάσκα και αποστάσεις). Τα νήπια και προνήπια  παρακαλούνται να έχουν μαζί τους εκτός από την μάσκα τους  και την δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ.

Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, δηλαδή θα κάνετε το test την Κυριακή και την Δευτέρα   13/9/2021 το παιδί θα έχει μαζί του κατά την προσέλευση  τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος. Το επόμενο test θα γίνει σε τρεις μέρες δηλαδή, την Τετάρτη και την Πέμπτη 16/9/2021 θα έχει μαζί του τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος του self test.

Για τις επόμενες εβδομάδες ο Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός  έλεγχος self–test για covid-19 για τους μαθητές,  θα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή , έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο). Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο με αρνητικό αποτέλεσμα και οφείλουν να φέρουν μαζί τους τη συγκεκριμένη βεβαίωση που το αποδεικνύει. Το αποτέλεσμα του τεστ, κρίνεται απαραίτητο να  δηλωθεί στην πλατφόρμα. Παρακαλούμε να αναγράφεται και τον κωδικό που σας δίνει το σύστημα κάθε φορά που δηλώνετε το αποτέλεσμα.

Ακολουθούν εν συντομία τα βήματα για το self test:

Παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ ή το ΠΑΜΚΑ (Προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ή το ΠΑΑΥΠΑ (Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού) του μαθητή/τριας το δωρεάν τεστ.

Κάνετε το τεστ στο παιδί σας έως και 24 ώρες πριν έρθουν στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/και αφού επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, συνδέεστε με την χρήση των κωδικών taxis net – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. ή επιλέγετε τους κωδικούς από μια τράπεζα από αυτές που εμφανίζονται στο πεδίο. Έπειτα, δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ και στη συνέχεια τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή/τριας.

Εναλλακτικά μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης. Γι’ αυτό μπείτε στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf γράψτε σε ένα χαρτί ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ και υπογράψτε το για να το δώσετε στο μαθητή/τρια για να το έχει μαζί του στο σχολείο. Μην ξεχάσετε να γράψετε τον αριθμό-κωδικό που αναγράφεται πάνω αριστερά, μόλις δηλωθεί το αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/

ΙΙ.  Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω video για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self test. https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE&t=6s

ΙΙΙ.Η κάρτα ανανεώνεται κάθε φορά που κάνετε το καινούριο τεστ.(Δηλ. την επόμενη Πέμπτη το παιδί θα πρέπει να έχει καινούρια κάρτα).

IV.     Η ηλεκτρονική διαδικασία καταχώρησης του αποτελέσματος και η έκδοση νέας κάρτας επαναλαμβάνεται κάθε φορά που γίνεται τεστ δηλαδή κάθε Κυριακή & Τετάρτη.

Μετά τον αγιασμό θα δοθεί έντυπο στους γονείς με χρήσιμες πληροφορίες για για την  λειτουργία του Νηπιαγωγείου.

Σας αναφέρουμε ορισμένες  χρήσιμες διευκρινήσεις για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια της χρονιάς .

Ωράριο λειτουργίας :

Ώρα προσέλευσης :  8:15- 8:30

Ώρα αποχώρησης Πρωινών Τμημάτων:  13:00

Ώρα αποχώρησης Ολοήμερου Τμήματος: 16:00

Παρακαλείσθε για την συνέπεια του ωραρίου καθώς και για την τήρηση  των προβλεπόμενων μέτρων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) κατά την προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων (συνοδεία ενός γονέα-κηδεμόνα )

Οι μαθητές του Τμήματος 1ο και του Ολοήμερου, προσέρχονται και αποχωρούν από την κεντρική είσοδο και οι μαθητές του  Τμήματος 2ο  από την πλαϊνή μικρή πόρτα..

Σχολική καθημερινότητα :

Η χρήση της μάσκα είναι υποχρεωτική στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συγχρωτισμός (όπως προσέλευση, διάλειμμα, αποχώρηση), καθώς επίσης και κατά την μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία. Εξαιρείται η ώρα του φαγητού και της γυμναστικής /άθλησης. Συστήνεται,  να υπάρχουν  τουλάχιστον 3-4 μάσκες, στην τσάντα σε καθαρή θήκη (π.χ σακουλάκι τροφίμων μιας χρήσεως) καθώς επίσης κι άλλη μια θήκη (ή σακουλάκι) όπου θα τοποθετείται  η  χρησιμοποιημένη μάσκα και το σακουλάκι  κατόπιν θα  απορρίπτεται  (σημείωση : όταν  η μάσκα είναι υφασμάτινη μετά την χρήση καθαρίζεται επιμελώς )  .

Σκόπιμο είναι να τονιστεί ότι το κάθε παιδί θα ελέγχεται από τους γονείς-κηδεμόνες πριν την προσέλευσή του στο σχολείο, για πυρετό ή άλλα συμπτώματα, όπως βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, διάρροια κτλ.. Εάν ένα παιδί είναι άρρωστο δεν προσέρχεται στο σχολείο και  ενημερώνετε το σχολείο για το λόγω απουσίας.

Η τσάντα του παιδιού μπορεί  να περιλαμβάνει:

1 πετσέτα μικρή φαγητού, ένα υγιεινό δεκατιανό (να δοθεί έμφαση στις υγιεινές τροφές), 1 παγουράκι/ μπουκαλάκι νερό.  Όσον αφορά, το ολοήμερο, το φαγητό να τοποθετείται σε μεταλλικό δοχείο, ώστε να μπορεί να ζεσταθεί.

Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να υπάρχει  ένα πακέτο χαρτομάντιλα και ένα πακέτο  υγρά μαντιλάκια αν επιθυμείτε.  Δεν φέρνουμε παιχνίδια από το σπίτι στο σχολείο (εκτός αν ζητηθεί από την εκπαιδευτικό)

Ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας γενικότερα είναι και η υγιεινή. Η εκπαίδευση στο να αυτοεξυπηρετούνται τα παιδιά και να χρησιμοποιούν μόνα τους την τουαλέτα, όπως και το να πλένουν συχνά τα χέρια τους,  είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την ομαλή  προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο.

Να γίνεται τακτικός έλεγχος για ψείρες.

Λειτουργικό θα ήταν τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα στο σχολείο (κι αν λερωθούν με λίγες μπογιές δεν πειράζει πάνω στην δημιουργική τους διάθεσηJ ). Μια αλλαξιά ρούχων θα πρέπει  να υπάρχει στην τσάντα του παιδιού, σε περίπτωση «ατυχήματος» ( τα παιδιά  πρέπει να αλλάζουν μόνα τους, διαφορετικά θα καλείστε οι γονείς για να το βοηθήσετε ).

Επίσης να γνωρίζετε ότι : Στο χώρο του νηπιαγωγείου δεν μπορεί να εισέλθει κανείς άλλος πλην των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Επικοινωνία :Το τηλέφωνο του Νηπιαγωγείου είναι : 2268022482

To e mail είναι:mail@2nip-aliart.voi.sch.gr

Οι γονείς- κηδεμόνες οι οποίοι δεν έχουν δώσει το e mail  τους μπορούν να το αποστείλουν στην παραπάνω διεύθυνση. Είναι απαραίτητο για την επικοινωνία μας λόγω συνθηκών. ( η επικοινωνία πρέπει να γίνεται μέσω του σχολείου και όχι των προσωπικών εφαρμογών των εκπαιδευτικών)

Παρακαλούμε να ελέγχετε τα email σας και να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα για τυχόν ενημερώσεις. Επιπλέον, κατόπιν ραντεβού , είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε θέλετε να συζητήσουμε. Με συνεργασία και καλή διάθεση όλα θα τα καταφέρουμε!!!

Με εκτίμηση ,

Η Προϊσταμένη &  το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Ν/Γ Αλιάρτου

Σχετικά