Στη Θήβα σήμερα το Ράλι Ακρόπολης-Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Σημαία εκκίνησης για το Ράλι Ακρόπολης την Πέμπτη, με την ειδική διαδρομή στην Πλατεία Συντάγματος να είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, 48 κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα εκκίνησαν για το Ράλι Ακρόπολις, παρουσία τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του αγώνα, όσο και του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και άλλοτε αφεντικού της Ferrari, Ζαν Τοντ.

Τι έγινε την πρώτη ημέρα

Σε επίπεδο χρόνων, η στενή και συνεχώς εναλλασσόμενη διαδρομή ταίριαξε περισσότερο στο Toyota Yaris WRC, καθώς τρία πληρώματα της ομάδας Gazzoo WRT είχαν τους καλύτερους χρόνους. Πρόκειται για τους Οζιέ/Ινγκράσια, Έβανς/Μάρτιν και Ροβάνπερα Άλτουνεν. Ακολούθησαν τα Hyundai i20 WRC με τους Νεβίλ / Βίνταγκε, Σόρντο / Καρέρα και Τάνακ / Γιαρβέογια, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Μίκελσεν, Όστμπεργκ, Καγιετάνοβιτς και Λιναμάε.

Πρώτοι Έλληνες και μόνοι με χρόνο κάτω από 1 λεπτό, τερμάτισαν οι Κύπριοι Γαλαταριώτης / Ιωάννου και οι Αθανασούλας / Ζακχαίος.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Την Παρασκευή θα διεξαχθούν πέντε ειδικές διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι 1 και 2, Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια).

Ακολουθούν το Σάββατο άλλες έξι ειδικές (Παύλιανη 1 και 2, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1 και 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές («Ταρζάν» 1, Πύργος και «Ταρζάν» 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, αφού ομάδες και οδηγοί διανύσουν 292,19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η τελετή τερματισμού και οι απονομές.

Σχετικά