Στερεά: «Βροχή» τα πρόστιμα στα καταστήματα

Πάνω από 50 οι βεβαιωμένες παραβάσεις ενώ είχαμε και μία σύλληψη υπεύθυνου παντοπωλείου…

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα πρόστιμα που πέφτουν κατά δεκάδες ανά Περιφέρεια.

Ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα το τελευταίο 48ωρο (13-14/9) είχαμε 53 παραβάσεις, ενώ έγινε και μια σύλληψη υπεύθυνου παντοπωλείου που δεν τήρησε τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών στο κατάστημά του. Επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε 7ημερη αναστολή λειτουργίας.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου είχαμε επίσης 1 παράβαση των 300 ευρώ, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων και 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο, σε καταστήματα, καθώς και μία (1) ακόμη σε πολίτη που δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί. Στις παραπάνω συμπληρώνονται κι άλλες 4 παραβάσεις σε πολίτες για μη χρήση μάσκας.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου είχαμε επίσης, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο στο Σχηματάρι, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για μη τοποθέτηση αντισηπτικών και 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους, σε καταστήματα. Επιπλέον είχαμε ένα ακόμη «300αρι» για μη χρήση μάσκας σε πολίτη.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

lamiareport

Σχετικά