Μίνι καλοκαίρι μέσα στο Σεπτέμβρη με 37άρια το Σαββατοκύριακο-BINTEO

saranti

Θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς θα φέρει το Σαββατοκύριακο η μεταφορά θερμών αερίων μαζών πάνω από την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες
Ο Σεπτέμβριος μπορεί να «μυρίζει» ακόμα καλοκαίρι!

Σταδιακή αξιοσημείωτη άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η κορύφωση αυτής της θερμής μεταφοράς αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν δεν αποκλείεται κατά τόπους η θερμοκρασία στη χώρα να πλησιάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αλλαγή του καιρού που θα θυμίζει ξανά καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά έως και τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή αναμένεται να γίνει αισθητή από την Παρασκευή και αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο οι περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά ηπειρωτικά (ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησος).

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι καλός, ενώ προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια τις επόμενες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα

-Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

-Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σχετικά