Νέα Μάκρη: Φωτιά κοντά σε οικισμό -«Εκκένωση τώρα» λέει ο δήμαρχος

«Εκκένωση τώρα» λέει ο δήμαρχος για τον οικισμό – Ανησυχητική η επέκταση της φωτιάς – Μέτωπο και κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ – Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις – Διακοπή κυκλοφορίας
Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη. Αργά το βράδυ η πυρλαγιά επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να απειλήσει σπίτια.

Οι πύρινες εστίες, που αρχικά ήταν δύο, έγιναν αργά το βράδυ περισσότερες. Το ένα απο τα πύρινα μέτωπα εντοπίζεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και το σε κοντινή απόσταση από οικισμό. Οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί σε αρκετά σημεία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους. Εντολή για προληπτική απομάκρυνση έδωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στον οικισμό.

nm1
nm2
nm3

Αγωνία επικρατεί για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν κοντά στην περιοχή, ενώ πριν από λίγη ώρα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Σε μήνυμά του στο Facebook, ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, ζήτησε εκκένωση του οικισμού που απειλείται. 


Λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευήςαπό το ύψος της οδού Βασίλειου Ρώτα.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στη Νέα Μάκρη για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σχετικά