Έντονη ανησυχία μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στο Γυμνάσιο Βαγίων-Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων

Σύλλογος Γονέων Λυκείου Βαγίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ COVID-19

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του Γυμνασίου Βαγίων

Κατανοώντας την ανησυχία που υπάρχει λόγω των κρουσμάτων Covid-19 που εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών/-τριών, αλλά συγχρόνως διαπιστώνοντας την σύγχυση που κυριαρχεί λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με τον νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που οφείλουμε υποχρεωτικά να ακολουθήσουμε, σας παραθέτουμε σημαντικά αποσπάσματα από την σχετική εγκύκλιο (ΦΕΚ Β΄ 4187/10-09-2021), την οποία εξάλλου μπορείτε και οι ίδιοι να αναζητήσετε και να μελετήσετε.

Όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι, στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, όλοι οι μαθητές που συγχρωτίστηκαν με κάποιο τρόπο έως και 48 ώρες πριν την επιβεβαίωση της νόσου, εντός και εκτός του του σχολικού χώρου ή στο διάλειμμα, με το άτομο αυτό θεωρούνται “στενές επαφές” και υποχρεούνται να ελεγχθούν με rapid test ή μοριακό τεστ κατά το πρώτο και έβδομο 24ωρο.

Προτάσσοντας την ασφάλεια και την υγεία της σχολικής κοινότητας θεωρήθηκε ότι η διαδικασία του απαραίτητου αυτού ελέγχου καλό θα ήταν να γίνει συντεταγμένα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Αυτό απάλλασσε συγχρόνως τους κηδεμόνες από την μετακίνηση στην Θήβα ή την Αλίαρτο.

Γι’ αυτό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενέργησε rapid tests στους μαθητές, τους διδάσκοντες και το λοιπό προσωπικό την Τετάρτη 22/09/2021. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη εσπευσμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και στην αντιμετώπιση του προβλήματος κλήθηκε να συνδράμει ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας.Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη 28-09-2021 και είναι απαραίτητο οι μαθητές να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.Η διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων είναι υποχρεωτική για να γίνουν δεκτοί οι μαθητές στο σχολείο την επομένη ημέρα (29-09-2021).

Μπορείτε να επιλέξετε, αν προτιμάτε, να τους κάνετε σε ιδιώτη γιατρό με δικά σας έξοδα. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοïού COVID-19 σε τμήμα σχολικής μονάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές με κρούσμα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του: eody.gov.gr/komy-testing-eody/. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι είναι όντως “στενές επαφές” κρούσματος σε τμήμα.

Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος στο σχολείο μετά την 28/09 απαιτεί επίδειξη αρνητικού rapid test.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ1.

Η αναστολή λειτουργίας τμήματος και η παροχή τηλεκπαίδευσης αποφασίζεται από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, με την προϋπόθεση ότι νοσούν (επιβεβαιωμένα κρούσματα) το 50% συν ένας των μαθητών του τμήματος.(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Για να αναστείλει την λειτουργία του τμήμα 22 μαθητών, θα πρέπει να είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα το 50% συν 1, δηλαδή 12 μαθητές.)

2. Οι απουσίες των ασθενών Covid-19 (επιβεβαιωμένων και δηλωμένων στην σχετική πλατφόρμα), αλλά και των μελών της οικογένειάς τους, που είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, που τελούν σε καραντίνα, δεν προσμετρώνται.

Ομοίως, δεν προσμετρώνται οι απουσίες που οφείλονται στην διενέργεια των rapid tests στις προτεινόμενες δομές υγείας.

3. Όποιες άλλες απουσίες σημειώνουν οι μαθητές και δεν σχετίζονται με τα παραπάνω προσμετρώνται κανονικά.

4. Πέραν των απαραίτητων ελέγχων, κρίσιμο είναι να συμβάλλουμε όλοι ώστε τα παιδιά να τηρούν τα μέτρα προστασίας, εντός και εκτός σχολείου.

Ελπίζουμε ότι με καλή συνεργασία και εμπιστοσύνη θα ξεπεράσουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα την παρούσα συγκυρία.

Από την Διεύθυνση και τον Σύλλογο καθηγητών του Γυμνασίου Βαγίων.

Σχετικά