ΤΑΝΑΓΡΑ:20.000 θεατές απόλαυσαν την πιο εντυπωσιακή Athens Flying Week που έγινε ποτέ!!!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πιο εντυπωσιακή Athens Flying Week που έγινε ποτέ!!

Συγκεντρώνοντας σχεδόν 20.000 θεατές, η 9η Athens Flying Week – Tanagra International Airshow 2021, επέστρεψε πιο δυνατή και πιο εντυπωσιακή από ποτέ, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους αλλά και ένα μοναδικό υπερθέαμα στους αιθέρες!!! Η αεροπορική επίδειξη του Σαββάτου έγινε Sold Out, αγγίζοντας το όριο των 10.000 θεατών που προέβλεπε η σχετική άδεια του Υπουργείου Ανάπτυξης ενώ την Κυριακή σχεδόν 9.500 φίλοι μας παρακολούθησαν από κοντά τη δεύτερη ημέρα του Air Show!!!

Για πρώτη φορά, η 9η Athens Flying Week μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Livestream ούτως ώστε, όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο τους λόγω του περιορισμού στον αριθμό των θεατών (10.000 ανά ημέρα) που επέβαλαν τα υγειονομικά μέτρα, να παρακολουθήσουν από την άνεση του σπιτιού τους το φαντασμαγορικό Airshow!!! Τις εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις απόλαυσαν συνολικά σχεδόν 500.000 θεατές μέσω του Livestream, των Social Media ή με τη φυσική τους παρουσία στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας!!!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι περίπου 4.000 θεατές αλλά και αρκετοί Spotters και δημοσιογράφοι ήρθαν από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν από κοντά το θέαμα και τις συγκινήσεις της Athens Flying Week ενώ πολλοί από αυτούς συνδύασαν το Airshow με τις διακοπές τους στη χώρα μας! Εικόνες με τα αεροσκάφη φωτογραφημένα με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Ελλάδας ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, με αναφορές σε ιστοσελίδες, περιοδικά και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από την Ιαπωνία, και την Κίνα μέχρι το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες και φυσικά τη Μεσόγειο. Η ακτινοβολία της Ελλάδας μέσω της Athens Flying Week και το μήνυμα ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις με χιλιάδες θεατές και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ταξίδεψε σε κάθε αποδέκτη, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και λειτουργώντας ως όχημα που θα φέρει ακόμη περισσότερους επισκέπτες την επόμενη τουριστική σεζόν. Πρόκειται άλλωστε για τη μεγαλύτερη, σε προσέλευση κόσμου, διοργάνωση από το Φθινόπωρο του 2019! Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η αρωγή του ΕΟΤ στην Athens Flying Week, καθώς ο ΕΟΤ στηρίζει τον θεματικό τουρισμό και το Airshow αποτελεί σημαντικό τουριστικό προϊόν για τη χώρα!

Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων της 9ης Athens Flying Week, τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που όρισε η πολιτεία. Η είσοδος στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας γινόταν μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ενώ για όσους δεν είχαν εμβολιαστεί, ήταν απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού PCR ή Rapid τεστ για τους ενήλικες και Self τεστ για τους ανηλίκους. Η χρήση της μάσκας ήταν απαραίτητη όπου υπήρχε συγχρωτισμός, δεν σχηματίστηκαν ουρές, τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ενώ στον χώρο υπήρχαν επαρκείς σταθμοί απολύμανσης και οι οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 μεταδίδονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο πτητικό σκέλος, πιλότοι με ιδιαίτερες ικανότητες και εντυπωσιακά αεροσκάφη προσέφεραν μοναδικό θέαμα στους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν και φέτος την αεροπορική βάση της Τανάγρας!!! Στην 9η Athens Flying Week, οι θεατές είδαν για πρώτη φορά από κοντά τις πτητικές δυνατότητες του Rafale, του νέου – υπερσύγχρονου – αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, με το γαλλικό Rafale Solo Display να εκτελεί άκρως εντυπωσιακούς ελιγμούς ενώ έκλεψε τα βλέμματα με τον μοναδικό του διάκοσμο! Υπερθέαμα προσέφερε και η “Γαλλική Περίπολος”, οι παγκοσμίου φήμης Patrouille de France με τις εναέριες χορογραφίες τους! Τους θεατές ενθουσίασε και το ακροβατικό σμήνος από τη Σαουδική Αραβία, οι μοναδικοί Saudi Hawks, με σχηματισμούς και ελιγμούς ακριβείας ενώ η πτήση των Rafale, των Patrouille de France και των Saudi Hawks πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό και ενίσχυσε την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού!!!

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών με δύο F-15 να πραγματοποιούν χαμηλές διελεύσεις μπροστά στα μάτια των χιλιάδων θεατών ενώ το κόκκινο F-16 Solo Display της Δανίας κέρδισε τον θαυμασμό του κοινού για το δυναμικό του πρόγραμμα!

Μοναδικές στιγμές συγκίνησης προσέφερε το ελληνικό Spitfire που επέστρεψε στους ουρανούς μετά από 68 χρόνια, ταξιδεύοντας του θεατές στην εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!!! Το Spitfire MJ755 που ανακατασκευάστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ίκαρος, μάγεψε το κοινό ενώ ο ήχος του κινητήρα Merlin κατά την εικονική προσβολή του αεροδρομίου της Τανάγρας θα μείνει χαραγμένος για πάντα στη μνήμη όσων βρέθηκαν στην 9η Athens Flying Week!!!

Την αγάπη των χιλιάδων θεατών του Airshow κέρδισαν για μία ακόμη χρονιά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τη νέα γενιά πιλότων του F-16 Ζευς, της “Εθνικής Ομάδας” της Πολεμικής μας Αεροπορίας που επάξια εκπροσωπεί την χώρα και στο εξωτερικό, να κλέβει τις εντυπώσεις με ένα αεροπορικό υπερθέαμα!!! Οι σχεδόν 20.000 θεατές που παρακολούθησαν από κοντά το Airshow είδαν μπροστά στα μάτια τους μια πραγματική αερομαχία ανάμεσα σε ένα Mirage 2000-5 και ένα F-16, έναν εικονικό βομβαρδισμό από F-4 Phantom, μια επιχείρηση “Combat Evac” από τα ελικόπτερα Apache, Kiowa Warrior και Chinook της Αεροπορίας Στρατού και τις Ειδικές Δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, μια αποστολή Έρευνας και Διάσωσης από το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, μια ρίψη νερού από Canadair αλλά και τους επετειακούς σχηματισμούς με τη συμμετοχή και της Aegean για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης!!!

Στην πιο εντυπωσιακή στατική έκθεση που έγινε ποτέ, οι θεατές φωτογραφήθηκαν με το γαλλικό Rafale, το F-15 και το Tornado της Σαουδικής Αραβίας, το Eurofighter Typhoon και το Tornado της Γερμανίας, τα PC-7 της Αυστρίας, το ιταλικό Μ-346 και φυσικά με το Τ-6 Δαίδαλος της Πολεμικής Αεροπορίας, βαμμένο στα νέα του χρώματα!!!

Φυσικά, από την 9η Athens Flying Week δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, Ιταλόςπρωταθλητής Luca Bertossio που μάγεψε τους θεατές με το νυχτερινό σόου και τα πυροτεχνήματα το Σάββατο ενώ χάρισε μοναδικές στιγμές και την Κυριακή με το υπέροχο πρόγραμμα του!

Την 9η Athens Flying Week τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο ΥπουργόςΟικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς αλλά και εκπρόσωποι ξένων χωρών και κυβερνήσεων.

Όλες οι πτυχές της διοργάνωσης λειτούργησαν υποδειγματικά, από τη ροή προσέλευσης και αποχώρησης του κόσμου, τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, τη χωροθέτηση των parking, αλλά κυρίως το εντυπωσιακό θέαμα που πρόσφεραν οι αεροπορικές ομάδες και έφερε δεκάδες διθυραμβικά σχόλια από τους επισκέπτες.

Οι χιλιάδες θεατές έζησαν μια μοναδική εμπειρία και απόλαυσαν δυο ηλιόλουστες ημέρες γεμάτες αδρεναλίνη και μοναδικές εικόνες. Γευμάτισαν στα πλήρως εξοπλισμένα εστιατόρια με χώρους σκίασης, δροσίστηκαν στα ευρύχωρα bar και περιδιάβηκαν την εμπορική έκθεση.

Η Athens Flying Week, εδραιώνει την Ελλάδα ως προορισμό θεματικού τουρισμού, με το μεγαλύτερο αεραθλητικό γεγονός της χώρας, να μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή!

Οι εκδηλώσεις της 9ης Athens Flying Week ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο closing party όπου βραβεύτηκαν όλες οι ομάδες που συμμετείχαν!

Ταυτόχρονα, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες διεξαγωγής της 10ης Athens Flying Week, στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2022 καθώς και της 11ης, στις 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Συνδιοργανωτής και συνοδοιπόρος μας στην επιτυχία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, όπως και τον Χρυσό μας Χορηγό, την Aegean που βρέθηκε και φέτος στο πλευρό μας και στήριξε τις προσπάθειες μας με τη συνέπεια και την αξιοπιστία της, τον ΕΟΤ που στηρίζει τις προσπάθειες του θεματικού τουρισμού, την FORD με τα καταπληκτικά της αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν σε σκληρές συνθήκες εντός και εκτός δρόμου στην Τανάγρα, την ΕΑΒ που και φέτος άνοιξε τις φιλόξενες εγκαταστάσεις της για την Athens Flying Week ενώ παράλληλα προχωρά την αναβάθμιση των F-16 Viper και την κατασκευή τμημάτων του F-16 για την παγκόσμια αγορά, την Lockheed Martin που μας έδωσε τη δυνατότητα να καθίσουμε στον εξομοιωτή του πιλοτηρίου του F-35 και να ενημερωθούμε για τις ικανότητες των μαχητικών 5ης γενιάς, τη Leonardo που θα προμηθεύσει με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη την Πολεμική Αεροπορία, την Aviodream χορηγό και υποστηρικτή της Athens Flying Week και ηγέτιδα σχολή στην κατηγορία Ultra-Light και φυσικά το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» που φιλοξένησε τα συνοδευτικά αεροσκάφη των αποστολών μας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στο Ίδρυμα Ίκαρος για την τιμητική συνεργασία και τη δυνατότητα να δούμε από κοντά το ελληνικό Spitfire σε μια μοναδική επίδειξη πτητικών ικανοτήτων.

Σχετικά