Tαγκαλέγκας στο Ε.Κ.Λιβαδειάς -Δυστυχώς η αλήθεια είναι σκληρή-Καλή Επιτυχία στους αγώνες σας

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το δελτίο τύπου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021 του Εργατικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς:

«Δυστυχώς η αλήθεια είναι σκληρή.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη μου εξέφρασα την πραγματικότητα σε σχέση με το ακίνητο της Κρύας και την νομική υπόσταση αυτής, όπως ακριβώς την είχα εκφράσει στις 23 Ιουλίου 2021, στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, έμπροσθεν του Νερόμυλου.

Ουδέποτε είπα ότι συμφώνησα με κανέναν για οποιοδήποτε αντίτιμο, ωστόσο είπα ότι η χαμηλότερη πρόταση της ΕΤΑΔ ΑΕ, η οποία κατατέθηκε πριν την λήψη απόφασης για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, ανέρχεται στα 2.200,00€ μηνιαίως, με αρχική εκτίμηση μεγαλύτερη αυτής. Κάτι το οποίο μπορείτε να το επιβεβαιώσετε από τον πλήρη φάκελο που σας παρέδωσα με όλο το αρχείο του Δήμου σε σχέση με τα ακίνητα της Κρύας από το 1994 έως κι εκείνη την στιγμή.

Επίσης εξήγησα ότι χρειαζόμαστε τροπολογία του Ν. 4389/2016 (3ο Μνημόνιο) για να περάσουν τα ακίνητα οριστικά και δωρεάν στον Δήμο Λεβαδεών, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει με επιστολή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς με Αρ. Πρωτ. 77/22-9-2021, αλλά και η νομική υπηρεσία του Δήμου.

Είπα λοιπόν, αν και ποτέ δεν κλήθηκα από κανέναν, ούτε προσκλήθηκα σε άλλη συζήτηση, αν και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είμαι βασικός συνομιλητής, ότι αν τα νομικά επιχειρήματα είναι τεκμηριωμένα θα προβούμε σε εξώδικη διαμαρτυρία.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του ΕΚΛ, κ. Κολιούση, η εμπάθεια σας προς το πρόσωπο μου, μου είναι γνωστή, όπως ακριβώς μου την εκθέσατε εσείς προσωπικά σε συνάντηση μας 3 ημέρες πριν την εκλογή μου ως Δήμαρχος Λεβαδέων.

Θα σας παρακαλέσω όμως -εφόσον σας ευχαριστήσω για το δικαίωμα που μου παραχωρήσατε να εκφωνήσω ομιλία στην συγκέντρωσή σας στις 23/7/2021, όπως ακριβώς αναφέρετε στο δελτίο τύπου σας- να μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, διότι ποτέ δεν είπα ότι η συνάντηση μου με τον Γ.Γ. κ. Δημητριάδη είχε σχέση με αντίτιμο ή συμφωνία, αλλά με το νομικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα κλείσω αυτό το μήνυμα μου υπενθυμίζοντας σας ότι ουδέποτε μιλήσατε στους φορείς που συνυπέγραψαν το ψήφισμα για τον Ν. 4389/2016 (3ο Μνημόνιο) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο δεσμεύτηκε η ακίνητη περιουσία για διαχείριση και αποπληρωμή του χρέους. Και βέβαια το κατανοώ γιατί ουδέποτε πήρατε θέση για την προηγούμενη συμφωνία – σύμβαση μεταξύ Δήμου Λεβαδέων και ΕΤΑΔ ΑΕ το 2017 για την ενοικίαση της Νεροτριβής.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω με σεβασμό, όπως πάντα, να εργάζομαι προς όφελος των δημοτών και πάντα στην βάση των νόμων του κράτους, όμως σας διαβεβαιώνω ότι καταλαβαίνω και την δική σας διάθεση.

‘‘Έκαστος εφ’ ω ετάχθη’’.

Καλή συνέχεια και Καλή Επιτυχία στους αγώνες σας!»

Δείτε ακόμα

E.K.Λιβαδειάς: Ο Δήμαρχος εμποδίζει την δωρεάν παραχώρηση στους πολίτες της Λιβαδειάς των Ακινήτων της Κρύας

Σχετικά