Επίθεση Πούλου σε Ταγκαλέγκα για τα ακίνητα της Κρύας :Αιδώς, Δήμαρχε!!!

Αιδώς, Δήμαρχε!

Αποτελεί αρνητικό παράδειγμα Δημάρχου το να μην υπερασπίζεται τα καθολικά αιτήματα των δημοτών του! 

Και ενώ συμμετέχει σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς, οι δημοτικές παρατάξεις και 46 φορείς του Δήμου, με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο, στη διεκδίκηση της δωρεάν παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας, εσύ τους γυρνάς την πλάτη!

Πιστεύοντας ίσως ότι θα «μονοπωλούσες τη δόξα», δεν σέβεσαι ούτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε, αλλά κυρίως δεν σέβεσαι τον αγώνα των συμπολιτών μας και συνδιαλέγεσαι πίσω από κλειστές πόρτες στο Μαξίμου!

Κάθε φορά που καλείσαι να βγεις μπροστά, να ηγηθείς και να εκπροσωπήσεις τους δημότες σου –μακάρι να είχαν όλοι οι Δήμαρχοι τέτοιες ευκαιρίες…– ολιγωρείς, συμβιβάζεσαι με τους πολιτικούς σου φίλους στην κυβέρνηση, και επιτίθεσαι με θράσος σε θεσμικούς εκπροσώπους και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο!

Μου θυμίζεις τη στάση προηγούμενου Δημάρχου, που «έχασε» την πανεπιστημιακή σχολή της πόλης μας και αντί να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, επαναπαυόταν στις δήθεν  «προσωπικές διαβεβαιώσεις» από πολιτικούς του φίλους, δηλώνοντας μάλιστα σεξιστικά ότι «φορούσε παντελόνια» και θα παραιτούνταν αν έκλεινε η σχολή! Τελικά η σχολή έκλεισε, και λίγο ενδιαφέρει τους δημότες αν αυτός συνεχίζει να «φοράει παντελόνια»…

Επειδή όμως με το Δελτίο Τύπου σου, παίρνω εγώ τώρα σειρά ως στόχος στις επιθέσεις σου, θα απαντήσω για ακόμη μία φορά με τα πραγματικά γεγονότα –αν και έχουν επανειλημμένα αναφερθεί και καταγραφεί– σεβόμενη την ενημέρωση που δικαιούνται οι δημότες μας.

Άλλωστε, το ότι επαναφέρεις ξανά και ξανά τα ίδια κούφια επιχειρήματα, αποδεικνύει την αδυναμία σου και τον συμβιβασμό σου…   

Δήμαρχε, δυστυχώς τα προβλήματα δεν λύνονται με ακατάσχετους επικοινωνιακούς χειρισμούς! Λύνονται με σκληρή δουλειά, σχεδιασμό και συναινέσεις!

Αναγκαστήκαμε, λοιπόν, να υπογράψουμε τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη Νεροτριβή το 2017, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και με το συμβολικό τίμημα των 300 ευρώ το μήνα, για να μη χαθεί η χρηματοδότηση των 800 χιλιάδων ευρώ από το ΠΔΕ και τον τότε Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, για το Μουσείο-Πινακοθήκη Λαζαρή, που ο τότε Περιφερειάρχης, κ. Κ. Μπακογιάννης, απένταξε, για να εντάξει την Οικία Π. Μπακογιάννη στο Καρπενήσι! Στην ενέργεια αυτή, εσύ ως Περιφερειακός Σύμβουλος δεν αντέδρασες για να υποστηρίξεις το έργο της Λιβαδειάς!

Ποτέ, όμως, δεν παραιτηθήκαμε από την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση των ακινήτων στον Δήμο, και η σχετική έγγραφη διεκδίκησή μου το 2018, προς τον τότε Πρωθυπουργό, φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ως επίσημο έγγραφο του Δήμου!  

Υπήρχε, μάλιστα, η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παραχωρηθούν αυτά στον Δήμο Λεβαδέων, όπως παραχωρήθηκαν εκτάσεις και ακίνητα που ανήκαν στην ΕΤΑΔ Α.Ε. σε πολλούς άλλους Δήμους, όπως για παράδειγμα, το φαληρικό μέτωπο στους αντίστοιχους Δήμους της Αττικής, η παραλιακή ζώνη στον Δήμο Πατρέων, και άλλες παρόμοιες παραχωρήσεις στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Κερατσινίου– Δραπετσώνας και αλλού. Όμως, η αλλαγή της κυβέρνησης το 2019 ανέστειλε την ολοκλήρωση της παραχώρησης…  

Αυτές είναι, λοιπόν, οι δικές μου απαντήσεις για τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και ας σημειωθεί εδώ, ότι τα ακίνητα ήταν όλα σε πλήρη λειτουργία και δεν παρέμενε κλειστό επί δύο ολόκληρα χρόνια το συγκρότημα του Νερόμυλου και οι πολιτιστικοί χώροι του συνεδριακού κέντρου και της αίθουσας εκθέσεων…

Αλλά ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα.  

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας ως διαπαραταξιακή επιτροπή στην ΕΤΑΔ Α.Ε., ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Βλαστός, υπέδειξε ως μόνη λύση για την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση των ακινήτων μας, την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την Τροπολογία επί του υφιστάμενου νόμου.

Αυτό ακριβώς έπραξα κι εγώ, από τη θεσμική μου θέση ως Βουλευτής, εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας και προωθώντας το αίτημά τους!  

Αντί εσύ, λοιπόν, να επικροτήσεις την προσπάθειά μου, ως μια συμβολή στον κοινό αγώνα μας, μου επιτίθεσαι προσωπικά για… «ανέξοδη» κατάθεση Τροπολογίας!

Και διερωτώμαι γιατί δεν στηρίζεις αυτή την συλλογική προσπάθεια; Γιατί δεν διεκδικείς από τον Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής σας, τον κ. Σταϊκούρα, την οριστική και χωρίς ανταλλάγματα παραχώρηση; Μήπως στην κυβέρνηση δεν υπολογίζουν τον Δήμο Λεβαδέων; 

Ή μήπως γιατί εσύ δεν συμφωνείς με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να υπηρετήσεις και συντάσσεσαι πλήρως με τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων από την κυβέρνηση; Ακόμη και αυτών των κτηρίων της Κρύας που είναι ένα μοναδικό απόθεμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αποτελούν την ταυτότητα της πόλης μας;  

Τοποθετήσου ανοιχτά, χωρίς «κουτσομπολίστικες» αιχμές και προσωπικές επιθέσεις!

Ηγήσου της προσπάθειας των συμπολιτών μας, διεκδίκησε κι εσύ τα ακίνητα της Κρύας και, τελικά, καρπώσου και την επιτυχία!

Αν μόνος δεν μπορείς, όλοι μαζί μπορούμε!  

Γιώτα Πούλου

Σχετικά