Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ριζογιάννης «υπέγραψε» την πρόκριση θρίλερ κόντρα στο συγκλονιστικό ΑΟ Υπάτου!

Δια πυρός και σιδήρου πέρασαν τα Τρίκαλα από τη Θήβα, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση του ΑΟ Υπάτου που ανάγκασε τον σύλλογο της Super League 2 να πάρει την πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης!

Δια πυρός και σιδήρου πέρασαν τα Τρίκαλα από τη Θήβα, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση του ΑΟ Υπάτου που ανάγκασε τον σύλλογο της Super League 2 να πάρει την πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης!

Η ομάδα του Γιώργου Αντωνόπουλου για ακόμη ένα παιχνίδι απέδωσε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, έχασε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος γνώρισε την ήττα με πέναλτι στην παράταση και αυτόματα τον αποκλεισμό από την ομάδα της Super League 2. Από την άλλη, τα Τρίκαλα είχαν σε καταπληκτική μέρα τον τερματοφύλακα τους Σεντουριόν, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτικές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν.

Στο δια ταύτα, στο πρώτο ημίχρονο οι Βοιωτοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να απωλέσουν τρεις σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το 15′ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να πραγματοποιεί εκπληκτικές επεμβάσεις! Στη συνέχεια, η ομάδα των Τρικάλων ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε μόνο με μακρινά σουτ να παραβιάσει την εστία του Καρακίτσου, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Στην επανάληψη και πάλι ο ΑΟ Υπάτου μπήκε με φόρα και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ποτουρίδη να ανοίξει το σκορ, όμως ο τερματοφύλακας των Τρίκαλων διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Η διαφορά της μίας κατηγορίας δεν φάνηκε ούτε στο δεύτερο μέρος, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Αντωνόπουλου δημιουργούσαν φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν στις αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Καρακίτσου. Τελικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Με την κούραση και τα συστήματα να πηγαίνουν… περίπατο και τις δύο ομάδες να παλεύουν για το πολυπόθητο γκολ που θα έδινε την πρόκριση! Τελικά, μία κακή συνεννόηση μεταξύ του τερματοφύλακα του ΑΟ Υπάτου και του αμυντικού του, είχε ως αποτέλεσμα τον Κουσκουνά να «τρυπώνει» αναμέσα τους και να μαρκάρεται με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Ριζογιάννη να το εκτελεί δίνοντας την πρόκριση στην 5η φάση στην ομάδα των Τρικάλων

Το φιλμ του αγώνα:

Στο 6′ ο Λίμα από θέση από αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σεντουριόν!
Στο 9′ ο Ποτουρίδης λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Σεντουριόν να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ!
Στο 14′ μακρινό σουτ του Σπηλιώτη με τον Σεντουριόν να απομακρύνει εκπληκτικά σε κόρνερ!
Στο 22′ ο Μπαράτα επιχείρησε σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρακίτσου!
Στο 38′ μακρινό δυνατό σουτ του Ριζογιάννη μπλόκαρε σταθερά ο Καρακίτσος στο κέντρο της εστίας του…
Στο 45+1′ σέντρα-σουτ του Σπηλιώτη από δεξιά δεν κατάφερε κάποιος παίκτης του Υπάτου να βρεθεί στην πορεία της μπάλας με σκοπό να παραβιάσει την εστία των Τρικάλων…
Στο 46′ ο Ποτουρίδης μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σεντουριόν ο οποίος με εκπληκτικό τρόπο απομάκρυνε σε κόρνερ!
Στο 62′ ο Μπαράτα έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον Καρακίτσο με υπερένταση να πέφτει στην αριστερή του αγωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ!
Στο 68′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ροκάι πήρε την κεφαλιά με τον Σεντουριόν να απομακρύνει προ τελικής γραμμής και στην επαναφορά και πάλι ο αμυντικός του ΑΟ Υπάτου με το κεφάλι την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 70′ ο Ατματσίδης εκτέλεσε φάουλ ο Λίμα πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι με την μπάλα να περνάει από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Τρικάλων!
Στο 74′ ο Κουσκουνάς με ωραία ατομικό προσπάθεια έκανε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ένα μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρακίτσου…
Στο 101′ εκτέλεσε το φάουλ ο Μπαράτα και ο Κουσκουνάς με κοντινή κεφαλιά δεν ανησύχησε τον Καρακίτσο που μπλόκαρε την μπάλα…
Στο 110′ σε προσπάθεια του Σπηλιώτη μέσα στην περιοχή οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και στην εξέλιξη της φάσης ο Ατματσίδης σούταρε με δύναμη από το σημείοι του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Τρικάλων!
Στο 115′ ο Κουσκουνάς εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση του Καρακίτσου με τον αμυντικό του, μπήκε αναμέσα τους με αποτέλεσμα να μαρκαριστεί και ο διαιτητής να δώσει το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους!
ΓΚΟΛ! Στο 116′ ο Ριζογιάννης με εκτέλεση πέναλτι κάνει το 1-0 για τα Τρίκαλα!

ΑΟ Υπάτου (Γιώργος Αντωνόπουλος): Καρακίτσος, Αργυρίου, Βέρτζος, Ροκάι, Σταγάκης, Παπαδόπουλος (63′ Ετσεγκόγιεν), Ταυταρίδης (83′ λ.τ Ζέλεφ), Σπηλιώτης, Λίμα (96′ Μπουρούς), Ατματσίδης, Ποτουρίδης (106′ Νικλητσιώτης).

Τρίκαλα (Τίμος Καβακάς): Σεντουριόν, Σανδραβέλης (46′ Νιάρος), Παρέδες, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Ευθυμίου (46′ Ευθυμίου), Ρεκίν, Κουσκουνάς (118′ Μπαξεβάνος), Μπαράτα, Ελευθεριάδης (60′ Κουλούρης), Χειρίτραντας.

Κίτρινες: Λίμα – Μπαράτα, Παρέδες, Ντιαλόσι

Σχετικά