Εύβοια: Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ λόγω της κακοκαιρίας

Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για την Εύβοια ανακοίνωσε, από την Αγία Άννα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ, θα δοθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια, ενώ σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται.

«Από την πρώτη στιγμή, με εντολή Πρωθυπουργού, βρεθήκαμε στη Β. Εύβοια και στο πεδίο με το δήμαρχο, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που άμεσα προχωρούν σε καθαρισμούς και τις πρώτες αποκαταστάσεις. Η στήριξη του κράτους -φυσικά- και θα συνεχιστεί για να καλυφθούν οι οποίες νέες ανάγκες, ενώ τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τριαντόπουλος από τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι.

To κυβερνητικό κλιμάκιο, που έχει μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση, πραγματοποίησε αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία Άννα. Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

Σχετικά